“Ντροπαλή παρθένα στις διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση”

“Στις διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση πηγαίνει ως ντροπαλή παρθένα και κάνει ότι δήθεν διαπραγματεύεται”. Με αυτό τον τρόπο ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτύπωσε την κατάσταση σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά ήταν εξόχως επιθετικός σε ό,τι αφορά την κριτική του προς την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως στο εσωτερικό ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται, αλλά δεν μας έχει ποτέ τι ζητάει, τι θα θεωρούσε ικανοποιητικό, περιμένοντας από τους άλλους να της πουν το αποτέλεσμα των δικών τους διαπραγματεύσεων».

«Η Κυβέρνηση η οποία παριστάνει, ας το πούμε έτσι, το θύμα μιας σύγκρουσης γιγάντων μεταξύ της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και περιμένει το αποτέλεσμα αυτής της Τιτανομαχίας, τάχα μου δήθεν, και εμφανίζεται ως ντροπαλή παρθένα, έχει αποδεχθεί με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό τα πρωτογενή ελλείμματα, τα πάρα πολύ υψηλά» προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Κυβέρνηση δεν μένει απλώς αδρανής απέναντι στην Τιτανομαχία την υποτιθέμενη, αλλά ήδη από μόνη της προσέφερε στους άλλους το επιχείρημα ότι η χώρα, υπό συνθήκες ύφεσης, καχεξίας, ανυπαρξίας τραπεζικού συστήματος και απαισιοδοξίας μπορεί να πετύχει πανύψηλα πρωτογενή πλεονάσματα μέσα από την υπερφορολόγηση, στο σκέλος των εσόδων δηλαδή, όχι λόγω περιορισμού δαπανών, όχι λόγω καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής» εξήγησε.

«Άρα την έχουν δέσει χειροπόδαρα και τώρα βεβαίως αυτό στρέφεται για μία ακόμη φορά εις βάρος των μεσαίων στρωμάτων, των φτωχών, των ανέργων και ούτω καθεξής» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ως προς το επερχόμενο Eurogroup είπε πως «Η κυβέρνηση πηγαίνει εκεί ξυπόλυτη στα αγκάθια και έχοντας πρωθύστερα αποδεχθεί πράγματα που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τη μελέτη βιωσιμότητας, γιατί πρώτα διαμορφώνεις το γενικό σχήμα της πορείας του χρέους και μετά συμφωνείς πρωτογενή πλεονάσματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα