Ν. Παππάς: «Τηλεοπτικές άδειες, όχι αύριο, χθες»

 

Συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για να προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς σχολίασε: «Ο νόμος και το Σύνταγμα ορίζει ότι το ΕΣΡ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Όχι αύριο, χθες. Ουδείς από εμάς μπορεί να ξεφύγει από αυτό. Αν ορισμένοι θεωρούν ότι θα κατακλέψουν την ΕΡΤ και τον πολυπλέκτη ώστε να αυξηθούν οι άδειες για τους ιδιωτικούς σταθμούς, να το ξεχάσουν”

Όσον αφορά τον αριθμό των αδειών ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε: «ότι η άποψή μας που έχει κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο είναι για τέσσερα κανάλια. Λέω όμως, πρόσθεσε, ότι θα δείξουμε την απαραίτητη ευελιξία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πάρα πολύ γρήγορα» .

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει άδειες προσωρινής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. «Κανένας από αυτή την κυβέρνηση δεν θα υπέγραφε το αίσχος των «βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας» των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Παππάς είπε πως είναι βέβαιος ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ΕΣΡ δεν θέλουν να καταγραφούν στην ελληνική ιστορία όπως οι προκάτοχοί τους και υπογράμμισε πως η σαφώς διατυπωμένη άποψη είναι ότι ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ήδη.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει επιλέξει να υπηρετεί ως κόμμα ένα πολύ συγκεκριμένο σύμπλεγμα συμφερόντων. «Υπάρχει μια λεπτή γαλάζια γραμμή που την ενώνει με αυτούς που θέλουν να λυμαίνονται μονίμως τον τηλεοπτικό αέρα» σημείωσε και προσέθεσε πως «νομίζουν κάποιοι ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν αενάως με όρους κλειστού κλαμπ.

Ερωτηθείς για την εξαγορά του 19,6% του «Μέγκα» από τον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Παππάς είπε ότι πρόκειται για «μια πράξη επιχειρηματιών με επιχειρηματικά κριτήρια και πέραν τούτου ουδέν».

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως το προσεχές διάστημα θα έρθει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα θεσπίζει ότι η κρατική διαφήμιση θα κατανέμεται σε ποσοστό 70-30. Το 30% θα δίνεται στα περιφερειακά μέσα και μάλιστα θα προβλέπονται και σχετικές κυρώσεις για τους φορείς της κρατικής διαφήμισης. Κάλεσε τα κρατικά μέσα να διεκδικήσουν αυτό το ποσοστό.

Ο κ. Παππάς είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μονοπώλιο στις μετρήσεις τηλεθέασης και θα πρέπει το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί με αξιοπιστία.

Σε ότι αφορά το διαδίκτυο ανέφερε ότι έχουν ελεγχθεί και ταυτοποιηθεί πάνω από 400 ιστοσελίδες και μόνον αυτές θα έχουν πλέον πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα