Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τον «Ρουβίκωνα»

Έστω και με καθυστέρηση η Δικαιοσύνη αποφάσισε να παρέμβει για το θέμα του «Ρουβίκωνα», με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να διατάζει έρευνα για τις δράσεις της αναρχικής ομάδας.

Η εισβολή στο γραφείο γιατρού – χειρούργου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και οι απειλές εναντίον του για χειροδικία αποτέλεσαν θρυαλλίδα εξελίξεων. Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, ζήτησε την συνένωση και την έρευνα για όλες τις δικογραφίες, που ενδεχομένως αφορούν δράση του «Ρουβίκωνα», ενώ παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο τη διενέργεια έρευνας για την εισβολή σε γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό και μάλιστα προς δύο κατευθύνσεις.

Πρώτον τον εντοπισμό των δραστών, μελών του «Ρουβίκωνα» που απείλησαν τον γιατρό και δεύτερον έρευνα για το αν πράγματι ο εν λόγω γιατρός συνήθιζε να παίρνει «φακελάκι». Πάντως, οι δικαστικές αρχές, οι οποίες θα κληθούν να ερευνήσουν τη δράση του Ρουβίκωνα, είναι βέβαιο, ότι θα απευθυνθούν στην Κρατική Ασφάλεια για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, που μετέχουν κάθε φορά σε εισβολές και επιθέσεις των μελών της εν λόγω ομάδας.

Να σημειώσουμε, ότι προκειμένου να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση δόθηκε εντολή για διερεύνηση για διάπραξη αδικημάτων που μπορεί να ενεργοποιήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης καθώς για τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» ή άλλων ομάδων αντεξουσιαστών, σπάνια υποβάλλονται μηνύσεις από τα θύματα, ενώ ως τώρα δεν έχει υπάρξει περίπτωση το δημόσιο να έχει κινήσει σχετικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης