Ο ήρωας που έσωσε τον πατέρα του Γιώργου Μαζωνάκη από πνιγμό στη Μάνδρα

 

«Ο δρόμος είχε εξαφανιστεί και τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που παρέσυραν τα αμάξια σαν καρυδότσουφλα. Εγώ είχα βρει καταφύγιο στην οροφή ενός φορτηγού για να σωθώ από τον χείμαρρο. Υπήρχε ένα τζιπ σφηνωμένο ανάμεσα σε δύο νταλίκες και, όταν κοίταξα καλύτερα, είδα πως στο εσωτερικό του υπήρχαν επιβάτες. Δύο ηλικιωμένοι άνδρες. Έκανα μια πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια να προσεγγίσω., ωστόσο στη δεύτερη στάθηκα τυχερός. Ένιωθα κουρασμένος και εξαντλημένος, αλλά μέσα μου πίστευα πως ο Θεός, αφού μου χάρισε εκείνο το πρωινό τη ζωή, θα μου έδινε τη δύναμη να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου… Παντού φωνές, ουρλιαχτά και εκκλήσεις για βοήθεια. Και η στάθμη του νερού συνεχώς ανέβαινε», λέει σοκαρισμένος ο ιδιωτικός υπάλληλος από όσα έζησε το πρωί της Τετάρτης.
Ο Βαγγέλης Καρατσόλης περιγράφει στην «Espresso» τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να απεγκλωβίσει από το τζιπ του τον πατέρα του Γιώργου Μαζωνάκη. Με κίνδυνο της ζωής του, ο 24χρονος ήρωας έσωσε από βέβαιο πνιγμό τον πατέρα του τραγουδιστή στην Μάνδρα Αττικής. Βρέθηκε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή και πάλεψε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τόνους λάσπης και νερού στην εθνική οδό Μάνδρας – Θηβών για να απεγκλωβίσει τον Μανώλη Μαζωνάκη και τον φίλο του που ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια.

 

«Κατέβηκα από το βαρύ όχημα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες τους τράβηξα έξω από το παράθυρο του οδηγού. Πήγαιναν για κυνήγι, όπως μου είπαν, και είχαν αγωνία για την τύχη των τριών σκυλιών που βρίσκονταν σε ειδικό κλουβί στο πίσω μέρος του οχήματος. Τους είπα ότι αδυνατούσα να βοηθήσω περισσότερο. Δεν άντεχα άλλο. Κι όμως τελικά τα απελευθέρωσα. Δεν μου επέτρεπε η συνείδησή μου να τα παρατήσω σε βέβαιο θάνατο» εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα