Ο Βενγκέρ κρατάει στην Άρσεναλ τον Μαυροπάνο και στάζει μέλι για το ταλέντο του

Μέλι στάζει ο προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ για τον Ντίνο Μαυροπάνο!  O Αλσατός τεχνικός, αναφέρθηκε στον Έλληνα κεντρικό αμυντικό λέγοντας πως μπορεί να γίνει εξαιρετικός παίκτης. Παράλληλα, αποκάλυψε πως θα κρατήσει τον Μαυροπάνο στην Άρσεναλ μέχρι το καλοκαίρι.

«Δείχνει να έχει άνεση στην τεχνική του. Επίσης είναι πολύ κινητικός για αμυντικός, διαθέτει σωστό βηματισμό και είναι πολύ δυνατός από κάθε άποψη αμυντικά. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πώς τα πηγαίνει στον τομέα του πρέσινγκ και πόσο η έλλειψη εμπειρίας θα επηρεάσει την απόδοσή του», ανέφερε αρχικά o Βενγκέρ.

«Όταν πηγαίνεις σε έναν μεγάλο σύλλογο, κάθε παιχνίδι και κάθε λάθος αναλύεται. Κάθε τι που κάνεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αναλύεται, επομένως είσαι υπό… επιτήρηση, το οποίο σημαίνει πως έχεις μεγάλη πίεση. Αν κάνεις λάθος σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα και σε μία μικρότερη ομάδα, δεν είναι το ίδιο όπως σε έναν μεγάλο σύλλογο.

Θα δούμε πως θα αντιδράσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν τον έχω δει να παίζει στην Αγγλία, απέναντι σε μία αγγλική ομάδα ακόμα. Πρέπει να τον δω. Είμαι αισιόδοξος απ’ ό,τι είδα και αποφάσισα να τον κρατήσω μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα», συνέχισε.

Ο Βενγκέρ δεν παρέλειψε, να αναφερθεί και στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα στον αθλητισμό. Το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο τους είναι θαυμάσια. Έχουν πραγματική γνώση στα ομαδικά σπορ και παράγουν φανταστικούς παίκτες. Ο Μαυροπάνος μπορεί να γίνει ένας από αυτούς βάσει των όσων έχω δει εάν εξελιχθεί σωστά. Δείχνει πως είναι ένα έξυπνο αγόρι, επομένως ας ελπίσουμε πως θα μετατραπεί σε έναν σπουδαίο παίκτη στο μέλλον για την Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης