Ο Κάντας εμπλέκει και πολιτικά πρόσωπα στις μίζες των εξοπλιστικών

Και πολιτικά πρόσωπα  εμπλέκονται στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων σύμφωνα με τους σημερινούς ισχυρισμούς στο τρίτο κατά σειρά μέρος  της απολογίας του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνη Κάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου, αλλά και του εισαγγελέα  Αντώνη Ελευθεριάνου  για τον ρόλο πολιτικών προσώπων, χωρίς να προσκομίζει αποδείξεις , φέρεται να είπε  ότι θεωρεί απίθανο  εφόσον πληρωνόταν ο ίδιος , να μην πληρώνονται όσοι βρίσκονται σε θέσεις πάνω και κάτω από αυτόν.

Δηλαδή, ο Υπουργός, ο διευθυντής εξοπλισμών καθώς και μέλη επιτροπών που ενέκριναν  τις επίμαχες συμβάσεις . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Κάντας  συνέπεσε στη θητεία του ήδη καταδικασμένου πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου,ενώ επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου έμεινε στη θέση του μόνο για τρεις μήνες χωρίς να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση , καθώς τον είχε «παγώσει» .

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τις αρχές και όσα λέει ο κατηγορούμενος για τους τρόπους διακίνησης της μίζας, που δεν γινόταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών  ιδρυμάτων, αλλά και με τη «μέθοδο της μαύρης βαλίτσας», ώστε να εξαφανίζονται τα ίχνη.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Αντώνη Κάντα να έχει προσθέσει άλλα τρία ονόματα στον κατάλογο των προσώπων που τον είχαν δωροδοκήσει για την επιλογή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ ανέφερε και τρία νέα  προγράμματα  για την επιλογή των οποίων διακινήθηκαν μίζες .

Όλα αυτά που έχει πει στην τριήμερη απολογία- ποταμό μένει τώρα να διασταυρωθούν και να εκτιμηθούν από τους ανακριτές που διενεργούν την έρευνα για τα TOR M1  και τα γερμανικά υποβρύχια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα