Ο Κουρουμπλής αποθεώνει τον… ηγέτη Αλέξη Τσίπρα

Τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, επικαλείται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για να πείσει τους πάλαι ποτέ «συντρόφους» του στην Κεντροαριστερά ότι πρέπει να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθύνοντας έκκληση στους στους διεκδικούντες την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ο υπουργός Ναυτιλίας σημειώνει: «Ο Ανδρέας, χωρίς υπεκφυγές, θα έλεγε σε όλους στους φιλοδοξούντες για την αρχηγία να διερωτηθούν αν ο πολιτικός λόγος που εκφέρουν παραμένει στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη. Διότι 3η Σεπτέμβρη και ερωτοτροπίες με την ακρο-νεοφιλελεύθερη Δεξιά και μάλιστα του Μητσοτάκη, είναι απολύτως μη συμβατά».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕΙ ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρει ακόμα πως «διαχρονικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη εμπεριέχει ένα αξιακό φορτίο που άντεξε στους πολιτικούς κλυδωνισμούς και στους κλυδωνισμούς του χρόνου. Η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ήρθε την ώρα που η κοινωνία της Ελλάδας είχε ανάγκη από ένα όραμα μηνυματικό. Όραμα που άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων».

«Δεν πήγα για να βολευτώ, πήγα για να αγωνιστώ»

Απαντώντας σε βουλευτές της ΔΗΣΥ που τον χαρακτήρισαν «γενίτσαρο» ο υπουργός Ναυτιλίας, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Όταν με διέγραψαν, επέλεξα τη συνεργασία με ένα κόμμα της Αριστεράς, με ένα μικρό τότε κόμμα. Δεν πήγα για να βολευτώ, πήγα για να αγωνιστώ. Δεν προσκύνησα τις κατουρημένες ποδιές της Δεξιάς. Και η κοινωνία με δικαίωσε. Όμως τρέφω κατ’ εξακολούθηση τα ίδια αισθήματα, όχι μόνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που μας ακολούθησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους πολιτικά, όπως και για αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, για τον ίδιο «στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού και στη συνείδηση της αντι-δεξιάς, αντι-νεοφιλελεύθερης κοινωνίας, η επιλογή μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν αποτελεί δίλημμα. Ο Αλέξης Τσίπρας εμπεδώνει στη συνείδηση του λαού την πολιτική του εντιμότητα», ενώ σημειώνει ότι «οι εκλογές πρέπει και θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το Σεπτέμβριο του 2019. Το έργο που θα κάνουμε μέχρι τότε όμως, είμαι βέβαιος ότι αναλόγως θα το αξιολογήσει ο ελληνικός λαός, γιατί, στη συνείδησή του, ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πολιτικά και κοινωνικά μία δεσπόζουσα πολιτική και κοινωνική προσωπικότητα. Έχει όραμα, που ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι τον αφορά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα