Ο Κούγιας πούλησε τον Πλέγα στον Ολυμπιακό

Τι κι αν οι καταγγελίες τόσο στα δικαστήρια όσο και στα τηλεοπτικά πάνελ του Αλέξη Κούγια προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν φτάσει τον τριψήφιο αριθμό;

Τι κι αν στο πρόσφατο φιλικό Παναθηναϊκού – Παναχαϊκής, ο Αλέξης Κούγιας καθόταν μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο και μάλιστα ο φακός τους συνέλαβε ουκ ολίγες φορές να τα λένε σε πολύ χαλαρό και φιλικό ύφος;

kougias

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή πούλησε το μεγαλύτερο ταλέντο –όπως λένε όσοι τον έχουν δει- της ομάδας στον Ολυμπιακό, αν και την ίδια στιγμή τον ήθελε και ο Παναθηναϊκός.

Ο λόγος για τον Κώστα Πλέγα που όπως ανακοίνωσαν οι Πατρινοί θα συνεχίσει την καριέρα από το 2015 στον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της Παναχαϊκής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ανακοινώνει τη μεταγραφή του διεθνούς ποδοσφαιριστού της με την Εθνική Ομάδα Νέων Κωνσταντίνου Πλέγα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.Ο Κωνσταντίνος Πλέγας με συμφωνία των δύο διοικήσεων των δύο ΠΑΕ θα παραμείνει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ μέχρι 30/6/2015. Τον Κωνσταντίνο Πλέγα ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν η ΠΑΕ Αταλάντα Ιταλίας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προ 10 ημερών και η ΠΑΕ Ολυμπιακός την Παρασκευή, 22/8/2014. Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005 αποφάσισε να παραχωρήσει τον Κωνσταντίνο Πλέγα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός διότι η ιδιοκτησία της και η διοίκησή της ήσαν οι μόνες, οι οποίες σεβάστηκαν το κύρος και την ιστορία στο ποδόσφαιρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και του ιδιοκτήτη της και δεν προσπάθησαν να αποκτήσουν τον παίκτη παρακάμπτοντας την επίσημη ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ. Ειδικά, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με απαράδεκτες ηθικά ενέργειες του τεχνικού διευθυντή της Νίκου Νταμπίζα προσπάθησε ν’ αποκτήσει τον παίκτη, παρακάμπτοντας την ιδιοκτησία και την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και διερωτώμεθα αν αυτό είναι το νέο ήθος, το οποίο θέλει να εισάγει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο κ. Γιάννης Αλαφούζος ή επανερχόμαστε και πάλι σε παλαιότερες συνήθειες. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και η ιδιοκτησία της έχουν αποδείξει τα τελευταία 6 χρόνια την ανεξαρτησία τους και τις ίσες αποστάσεις που κρατούν απέναντι σ’ όλες τις ισχυρές ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν επιτρέπει σε κανέναν ν’ αμφισβητεί το κύρος και την αξιοπρέπειά της».

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η πιάτσα του ελληνικού ποδοσφαίρου έμεινε «σύξυλη» από αυτή την εξέλιξη, κυρίως επειδή φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας ο Αλέξης Κούγιας να έχει οποιαδήποτε είδους συνεργασία ή συνδιαλλαγή με τον Ολυμπιακό. Πάντως, ο μόνος που δεν έμεινε έκπληκτος είναι ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας που έδωσε συνέντευξη στον Sentra 103,3 Fm στην οποία τόνισε ότι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τον Ολυμπιακό(!) ενώ κατηγόρησε ευθέως τον Νίκο Νταμπίζα που είναι εργαζόμενος του Γιάννη Αλαφούζου.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο διδάσκει για ακόμα μια φορά ότι ποτέ δεν πρέπει να λες «ποτέ».

Η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια:

«Σε τι σας τάραξε; Πρώτα-πρώτα δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ολυμπιακό και δεν είχα ποτέ στη ζωή μου. Υπήρξα δικηγόρος όλων των προέδρων του στο παρελθόν, σε δύσκολες στιγμές. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν επιθέσεις εναντίον μου και συμπεριφορές εναντίον μου. Ειδικά από τη στιγμή που κατήγγειλα το κύκλωμα εκείνης της εποχής που συνελήφθη το 2011. Ειδικά με τον κύριο Μαρινάκη δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι εκείνη την εποχή και μάλιστα εκείνη την εποχή είχα κάνει και δηλώσεις ότι πρέπει να τον απεμπλέξουμε από την διαδικασία ερευνήσεως των εγκλημάτων που είχε διαπράξει εκείνο το κύκλωμα. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα μου ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Και στην ρεβάνς στην Πάτρα. Ουσιαστικά έχω υποστεί έναν διωγμό. Δεν υπήρξε ποτέ στο μυαλό μου να κάνω κακό στον Ολυμπιακό.

Μπορεί εγώ να έχω υποστεί κακό. Ο χαρακτήρας μου και η προσωπικότητα μου γενικότερα δεν είναι του ανθρώπου που θέλει να κάνει κακό. Εγώ είμαι συνεχώς αμυνόμενος. Απλώς ν θέλετε, λόγω της ξεχωριστής επαγγελματικής μου θέση, έχω τη δυνατότητα αμυνόμενος να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις με τον σωστό τρόπο. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βάλει ούτε μπράβους για να δείρει κανέναν, ούτε θα χειριστώ με τον ίδιο τρόπο τέτοιες επιθέσεις. Θα τις χειριστώ με το νόμιμο τρόπο.

Αυτή μου η άμυνα, παρεξηγήθηκε πολλές φορές και αυτοί οι οποίοι δεν θα ήθελα ποτέ είτε εγώ είτε η ομάδα της οποίας είμαι ιδιοκτήτες καλλιέργησαν μια τρομερή αντιπάθεια. Θεωρώ ότι και οι επιθέσεις τις οποίες δέχθηκα τότε, προέρχονται από τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι μπήκαν φυλακή και οι οποίοι με έξυπνο τρόπο κατάφεραν να δημιουργήσουν αντιπαλότητα μεταξύ εμού και της ομάδας μου με τον Ολυμπιακού και τον κύριο Μαρινάκη. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να αναιρέσει την πραγματικότητα που συνέβη εδώ και τρεις μέρες».

Για την αντιπαλότητα που είχε τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό: «Όλη η ιστορία της αντιπαλότητας μου με τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2011, αν θυμάστε. Όταν τότε που ανέδειξε τις κασέτες του Μπέου. Τις πρώτες κασέτες. Όχι αυτές που βγήκαν μετά και συνελήφθηκαν. Εγώ δεν είχα πρόβλημα με τον Ολυμπιακό. Ήθελα να δείξω την παράνομη συμπεριφορά αυτών που έστηναν την Παναχαϊκή τότε. Και θυμάστε ότι συνελήφθηκαν ορισμένοι μια σειρά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί γνωστοί κακοποιοί. Αυτό κάποιοι οι οποίοι ήταν στο περιβάλλον του Ολυμπιακού, το μετέτρεψαν σε αντιπαλότητα μεταξύ εμού και του Ολυμπιακού. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν από αυτούς και πολύ περισσότερο με τον Ολυμπιακό. Όταν είσαι ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, μιας ιστορικής ομάδας, θέλεις να έχεις πραγματικά καλές σχέσεις, γιατί αυτό επιβάλλει και η δική μου αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Με τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν λοιπόν σου χτυπάει την πόρτα ο Ολυμπιακός και σου ζητάει ένα τεράστιο ταλέντο όπως είναι ο Πλέγας και θα το δείτε στο μέλλον. Ο Πλέγας είναι καλύτερος του Σάμαρη. Ο Πλέγας στην ηλικία του έχει κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, από ότι ο Σάμαρης στην ηλικία του. Οταν λοιπόν σου χτυπάει την πόρτα ο Ολυμπιακός και σου λέει με έντιμο τρόπο “θέλω αυτόν τον παίκτη”. Και το κάνει διοίκηση προς διοίκηση, δεν τον ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό τι έχει γίνει ως τώρα. Και σου λέει “εμένα με ενδιαφέρει ο παίκτης”. Εσύ τις θα πεις εκείνη τη στιγμή».

Για το αν μίλησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη; «Όχι, δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον κύριο Μαρινάκη. Υπήρξε μια αξιοπρεπής προσέγγιση από κάθε πλευράς, από μέρους του Ολυμπιακού. Απόλυτα αξιοπρεπής και απόλυτα με σεβασμό προς ό,τι σημαίνει Παναχαϊκή και Κούγιας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η προσέγγιση οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να την αναδείξω. Δεν είμαι κομπλεξικός άνθρωπος».

Για τα όσα καταλογίζει στον Νίκο Νταμπίζα: «Συγχρόνως είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω την απαράδεκτη, είναι επιεικής ο όρος, συμπεριφορά του Νταμπίζα. Επί μήνες προσπάθούσε να κλέψει τον παίκτη από την Παναχαϊκή, χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο Παναθηναϊκός. Και χωρίς να ασχοληθεί καν με την διοίκηση της Παναχαϊκής. Και με ενοχλεί πάρα πολύ μάλιστα επειδή ο Νταμπίζας είναι υπάλληλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο οποίος έχει πρόεδρο τον κύριο Αλαφούζο».

Για το ότι πρόσφατα καθόταν δίπλα στον Νίκο Νταμπίζα στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή; «Κλείσαμε φιλικό υποτίθεται για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να προετοιμαστεί, δεν ήξερα όμως ότι το φιλικό ήταν για να τεστάρουν τον Πλέγα. Και συγχρόνως την ίδια στιγμή ο Νταμπίζας να πηγαίνει στο σπίτι του Πλέγα και να πείθει πίσω από το πρόσωπο το δικό μου, τους γονείς του. Επειδή το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του να υπογράψει από τώρα; Και να προσπαθώ εγώ να ανανεώσω το συμβόλαιο του Πλέγα και να βρίσκω μπροστά μου την πρόταση του Παναθηναϊκού;. Θεωρώ ακραία προσβολή στο πρόσωπό μου αυτό που έκανε ο Νταμπίζας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα