Ο «Μόντι», ο «Κίλης», η καλλιέργεια κάνναβης και το διπλό «συμβόλαιο θανάτου»

Ένα «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 30.000 ευρώ για καθένα από τα θύματα είναι η αιτία της δολοφονίας ζευγαριού από την Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου σε διαμέρισμα στο Περιστέρι.

Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε άτομα, ενώ όπως προέκυψε το 53χρονο θύμα ήταν μπλεγμένο σε υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης και οι δράστες του χρωστούσαν πολλά χρήματα. Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε την υπόθεση, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας έχουν ταυτοποιηθεί δύο Έλληνες, ένας 20χρονος και ένας 32χρονος, καθώς και ένας Αλβανός 29 ετών με το παρατσούκλι «Κίλης», ο οποίος δολοφόνησε τα θύματα. Ως ηθικοί αυτουργοί και μέλη της ίδιας σπείρας πληρωμένων δολοφόνων έχουν ταυτοποιηθεί δύο Αλβανοί, ένας 46χρονος και ένας 53χρονος με το παρατσούκλι «Μόντι», ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε πως το θύμα είχε δώσει πολλά χρήματα στον 46χρονο και τον 53χρονο για «επένδυση» σε καλλιέργειες κάνναβης. Οι δύο όμως ηθικοί αυτουργοί δεν του επέστρεψαν ποτέ πίσω τα χρήματά του είτε γιατί τον εξαπάτησαν, είτε γιατί το φορτίο ενδεχομένως να πιάστηκε από την Αστυνομία. Τότε οι αποφάσισαν να υπογράψουν «συμβόλαιο θανάτου» για τον ίδιο και τη σύζυγό του, φτάνοντας σε συμφωνία με τον 29χρονο Αλβανό για να τους δολοφονήσει έναντι 30.000 ευρώ για τον καθένα. Τη σύζυγο θα την εκτελούσαν για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Μπήκαν με κλειδί στο διαμέρισμα του ζευγαρίου

Την ημέρα της δολοφονίας οι εκτελεστές (ο 29χρονος Αλβανός και ο 20χρονος Ελληνας) πήγαν με ταξί στο σπίτι των θυμάτων, το οποίο οδηγούσε ένας 32χρονος που έχει συλληφθεί. Μπήκαν στην οικία με κλειδιά που τους είχαν δώσει οι εντολείς τους και κατευθύνθηκαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού. Εκεί ο 29χρονος τους εκτέλεσε με μία σφαίρα στο κεφάλι τον καθένα. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 28χρονο γιο του ζευγαριού, ο οποίος αντιμετώπιζε και κινητικά προβλήματα. Ο νεαρός μπήκε στο δωμάτιο και οι δράστες τον χτύπησαν. Στη συνέχεια φεύγοντας άρπαξαν το πορτοφόλι του 53χρονου ώστε να φανεί ως ληστεία η δολοφονία.

Όλοι οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν πλήρως και περιέγραψαν επακριβώς τις πράξεις και τους ρόλους, που τους αποδίδονται στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.

Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα