Ο. Ρεν: Βρισκόμαστε στο μέσον της διαχείρισης της κρίσης

«Μπορεί το χειρότερο κομμάτι της κρίσης να έχει περάσει, αλλά βρισκόμαστε ακόμη στο μέσον της διαδικασίας διαχείρισης αυτής της κρίσης», δήλωσε ο Επίτροπος Oικονομικών, Όλι Ρεν και προειδοποίησε το Βερολίνο ότι η δημοσιονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα ελέγχεται από την Κομισιόν.

Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Ρεν έκανε λόγο για αύξηση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη, εξέλιξη η οποία, κατά τον ίδιο, συνδέεται με την βελτίωση των κανόνων γύρω από τον έλεγχο των προϋπολογισμών.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την Γερμανία, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί από τη νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» θα ελεγχθεί ενδελεχώς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Ρεν εκτιμά ωστόσο ως θετική εξέλιξη την εισαγωγή κατώτατου μισθού, καθώς, όπως εξηγεί, «είναι λογικό η νέα κυβέρνηση να θέλει να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση».

Επισήμανε ωστόσο ότι «η γερμανική αγορά εργασίας πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, ώστε να διατηρηθεί η υψηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Ο Ολι Ρεν διευκρίνισε ακόμη ότι ο έλεγχος που ασκείται στην Γερμανία για το ισοζύγιο των εξαγωγών της δεν έχει σε καμία περίπτωση χαρακτήρα τιμωρίας, τόνισε ωστόσο ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας είναι τα τελευταία χρόνια περιορισμένες και ανέφερε ότι δεν θα είναι εύκολο για τη Γερμανία να συνεχίσει την εξαγωγή τόσο μεγάλου πλούτου και το μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα