Ο Τουντόρ αποκαλύπτει το μυστικό της αποτυχίας του ΠΑΟΚ

Πολύς κόσμος αναρωτιέται γιατί επί των ημερών του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πετύχει κάτι σπουδαίο, να πάρει μία διάκριση ή να κατακτήσει τίτλους; Ο Ιγκόρ Τουντόρ μίλησε «έξω από τα δόντια», περιγράφοντας την εμπειρία του στον πάγκο του «Δικέφαλου του Βορρά», ενώ κατέθεσε τις απόψεις του για τις… «γελοίες καταστάσεις» έζησε στον ελληνικό σύλλογο.

Ο Τουντόρ έκανε λόγο για αδιευκρίνιστους ρόλους στην ομάδα, για μεγάλη ασυνεννοησία και για έλλειψη αθλητικής φιλοσοφίας, παρά τη γενικότερη διάθεση για οργάνωση. Αναφέρθηκε επίσης στις απαιτήσεις που προβάλουν άπαντες στην ομάδα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει επιτευχθεί καμία διάκριση.

Ο Κροάτης δεν «μάσησε τα λόγια του», εκφράζοντας τις σκέψεις του λίγες μόλις ημέρες μετά την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αναλυτικά η συνέντευξή του σε κροατικά ΜΜΕ:

Πώς αισθάνεστε που δεν είστε πλέον προπονητής στον ΠΑΟΚ;

Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Υπάρχει μια αίσθηση θλίψης, θυμού, νοσταλγίας και υπερηφάνειας, αλλά ακόμη κι αν ακούγεται περίεργο υπάρχει και αίσθηση ανακούφισης.

Πως γίνεται αυτό, αφού σας απέλυσαν από τον ΠΑΟΚ;

Κι όμως αυτό συνοψίζει καλύτερα το πώς αισθάνεται κανείς όντας προπονητής του ΠΑΟΚ, όλες τις δυσκολίες αυτού του ρόλου. Σε αυτούς τους εννέα μήνες που ήμουν στον ΠΑΟΚ είχα πολλές φορές την αίσθηση ότι η συνολικά καλή δουλειά πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται, ότι κάθε κακό αποτέλεσμα είναι το τέλος αυτού του δρόμου, και ότι κερδίζοντας παιχνίδια και τρόπαια είναι κάτι αναμενόμενο.

Δεν είναι φυσιολογικό να περιμένουμε μεγάλα αποτελέσματα από ένα σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ;

Με όλο το σεβασμό που έχω για τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι βασική αρχή μου, κοιτάζοντας τα τελευταία χρόνια μπορούμε να δούμε ότι ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει πολλά, αλλά για κάποιο λόγο απαιτείται νίκη.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι οπαδοί περιμένουν πως με το νέο κεφάλαιο που έχει επενδυθεί στην ομάδα, θα βελτιωθούν τα αποτελέσματα και η ομάδα θα κερδίσει τρόπαια. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι δυσαρεστημένοι και θέλουν καλύτερα αποτελέσματα. Κάτι που είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό.

Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα και γιατί δεν έρχονται τα αποτελέσματα;

Μπορεί να έχεις το κεφάλαιο, τους οικονομικούς πόρους, μια καλή οικονομική πολιτική και ένα δυνατό εμπορικό τμήμα αλλά αν δεν έχεις αθλητική φιλοσοφία, ένα ξεκάθαρο μακροπρόθεσμο σχέδιο, ικανούς και τίμιους ανθρώπους να δουλέψουν πάνω σε αυτό, τότε τίποτα δεν μπορεί να συμβεί. Κοιτάξτε τι έχει συμβεί τα τελευταία 4 χρόνια. Πόσες αλλαγές προπονητών, 8-9 δεν γνωρίζω καν, πόσοι πολλοί διευθυντές, πρόεδροι, σύμβουλοι όλων των ειδών. Φέτος είχαμε μια κατάσταση όπου υπήρχαν δύο διευθυντές και δύο πρόεδροι. Είχαμε συναντήσεις, όπου κανείς δεν ξέρει ποιος έχει εξουσία πάνω στο τι, και ένας διευθυντής με τον προπονητή δεν μπορούσαν ακόμη και να αποφασίσουν ποιους παίκτες θέλουν να φέρουν στην ομάδα. Αυτά είναι γελοία πράγματα να συμβαίνουν σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα