“Ο Τσίπρας για μείνει στην εξουσία παριστάνει το νεοφώτιστο μεταρρυθμιστή”

Νέα δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το νέο μνημόνιο που συμφωνήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε  κοροϊδία τα αντίμετρα,  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ανικανότητα και πως “για να μείνει στην εξουσία παριστάνει το νεοφώτιστο μεταρρυθμιστή”και έκανε λόγο για  ένα νέο μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα χωρίς μάλιστα να υπάρχει χρηματοδότηση.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «voria.gr», ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ακόμα για τον πρωθυπουργό ότι σε δύο χρόνια έφερε δύο μνημόνια ενώ υποστήριξε πως ο κ.Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.

«Ξέρουμε όλοι οι Έλληνες ότι το τρίτο μνημόνιο λήγει το καλοκαίρι του 2018.Ξέρουμε – επίσης όλοι – ότι τα πιο σκληρά από τα μέτρα που ψήφισαν την περασμένη Πέμπτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές τους -και αναφέρομαι κυρίως στις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου -θα εφαρμοστούν το 2018, 2019, 2020 και 2021.Ξέρουμε, επίσης, ότι μια σειρά από τα μέτρα που ψήφισαν τώρα, δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

Και ρωτώ: Όταν έχουμε μέτρα που η εφαρμογή τους ξεκινά μετά το 2018, μετά το τρίτο μνημόνιο, και όταν τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, τι είναι;Έχουμε ή δεν έχουμε ένα νέο μνημόνιο;Και, μάλιστα, χωρίς χρηματοδότηση για τη χώρα” τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

“Δεν αντέχει την αλήθεια ο Τσίπρας”

Συνεχίζοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: “Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, ότι ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει να ακούει την αλήθεια, ότι είναι ο πρωθυπουργός που, σε δύο χρόνια, ψήφισε δύο μνημόνια» και χαρακτήρισε κοροϊδία τα αντίμετρα.
«Έως πρόσφατα, όμως, οι ίδιοι – και όχι μόνο – έλεγαν ότι μια χώρα που βγαίνει από κρίση δεν μπορεί να παράγει υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, για πολλά χρόνια.

Πως, λοιπόν, θα έχουμε πλεονάσματα 5,5% και πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα;Είναι επομένως ψευτοαντίμετρα, είναι φερετζές για να καλύψουν τα σκληρά, τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, για να έχουν ένα άλλοθι οι βουλευτές τους, την ώρα που χτυπούν ανελέητα και κυνικά τους πιο αδύναμους» είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η χώρα παραμένει η μόνη στην Ευρώπη σε ύφεση».

“Aνίκανοι να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις”

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Οι αλλαγές στην οικονομία και τη διοίκηση είναι βαλτωμένες. Οι ιδεοληψίες και η ανικανότητα κρατάνε πίσω τη χώρα.

Ο κ. Τσίπρας για να μείνει στην εξουσία παριστάνει τον νεοφώτιστο μεταρρυθμιστή.Δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και έχει ένα κόμμα και μια κυβέρνηση ανίκανους να τις προωθήσουν από ιδεολογική αλλεργία ,έλλειψη γνώσης και ανευθυνότητα.Όχι μόνο δεν μετανιώνω, λοιπόν, αλλά επιμένω πως η πολιτική αλλαγή ήταν και είναι αναγκαία για την Ελλάδα.Αν είχαν γίνει οι εκλογές, τώρα δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του λαού μας και την αξιόπιστη προσδοκία ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για την Ελλάδα.Με αλήθεια, θετικές προτάσεις και ένα νέο πατριωτισμό. Αργά ή γρήγορα οι εκλογές θα γίνουν και τότε όσοι δημαγωγοί εξαπάτησαν τους πολίτες θα συντριβούν.

Όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα» τονίζει, προσθέτοντας πως τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε ό,τι λέμε”
O Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνησή του θα διεκδικήσει από τους δανειστές μείωση του στόχου, για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του Α.Ε.Π., έτσι ώστε να αποκτήσουμε δημοσιονομικό χώρο ευελιξίας.

«Θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε ό,τι λέμε. Θα τολμήσουμε αμέσως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο Κράτος και την οικονομία, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και να υπάρξουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Πέρα, λοιπόν, από τη μείωση των φόρων – τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος – οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές» λέει χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνησή του θα πάρει μέτρα και θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, καθώς, όπως λέει ,μόνο έτσι, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και νέος εθνικός πλούτος για όλους τους Έλληνες.

«Θέλουμε, όμως, να υπάρχουν και να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες. Δεν πιστεύω ότι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες θέλουν να πληρώνουν εκείνοι τους τεράστιους φόρους και να χαρίζονται πρόστιμα σε μεγάλους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα προκλητική πολιτική στήριξη στην Κυβέρνηση. Οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. ‘Αλλο η υγιής επιχειρηματικότητα και άλλο η διαπλοκή» λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης