Ο Βόλος βγάζει στο σφυρί τα χωράφια του

Στο σφυρί βγάζει την περιουσία του ο δήμος Βόλου και γι’ αυτό το λόγο απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές, Έλληνες και ξένους. Η δημοτική αρχή της Θεσσαλικής πόλης έχει ξεκινήσει έρευνα αγοράς για δύο σημαντικά οικόπεδα, συνολικής έκτασης 44 και 49 στρεμμάτων αντίστοιχα, που βρίσκονται στη Νέα Αγχίαλο.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε δεκτή την εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Ηλία Ξηρακιά, που ενημέρωσε το σώμα για την πορεία αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας του ενιαίου δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, για τα δύο συγκεκριμένα δημοτικά οικόπεδα εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον. Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, και αφού προηγηθεί ενημέρωση και συζήτηση στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Νέας Αγχιάλου, θα ακολουθήσει έρευνα αγοράς με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος επενδυτών, με στόχο την αξιοποίηση των οικοπέδων, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης.
Επίσης, ο δήμος προτίθεται να παραχωρήσει έκταση δώδεκα στρεμμάτων στην περιοχή της Άλλης Μεριάς, για την οποία ο ίδιος εισηγείται να δοθεί «προς το παρόν», όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην εισήγησή του σε δύο ομάδες νέων ανέργων, ΤΕΜ και ΤΟΠΕΚΟ, για άμεση εκμετάλλευση (λαχανόκηποι).

Διαβάστε επίσης