Πάει πίσω το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Για Σεπτέμβρη και… βλέπουμε μετατίθεται η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που σύμφωνα με παλιότερες εξαγγελίες της κυβέρνησης θα ξεκινούσε την 1η Ιουνίου.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην αδυναμία του ΟΑΣΑ να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς στις πύλες εισόδου-εξόδου που έχουν τοποθετηθεί στους σταθμούς, δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης POS, παρά το γεγονός πως η νομοθεσία προβλέπει πως η δυνατότητα αυτή πρέπει να υπάρχει σε όλα τα σημεία πληρωμής.

Η δεύτερη αιτία της αναβολής έχει να κάνει με το γεγονός πως υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 10 εκατομμύρια εισιτήρια, τα οποία επαρκούν μόλις για λίγες ημέρες. Ο οργανισμός μάλιστα εξετάζει τώρα τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν τα νέα εισιτήρια, πριν προχωρήσει σε νέα παραγγελία για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της έλλειψης.

Την ίδια ώρα οι πολίτες παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την εκστρατεία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάρτιο ο οργανισμός έχει συνάψει σύμβαση για τη δημιουργία τηλεοπτικού μηνύματος και ενημερωτικής αφίσας.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται – σύμφωνα με πληροφορίες – σε εντολή που έχει δώσει ο Χρήστος Σπίρτζης, καθώς επιθυμία του υπουργού είναι να ανακοινώσει πρώτα ο ίδιος την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα