Πέντε μήνες φυλακή με αναστολή σε πρώην βουλευτίνα του ΚΚΕ

Σε πεντάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, Σοφία Καλαντίδου, για κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης. Αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση της Ένωσης καταγγέλλει την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου όπου καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με 3ετη αναστολή την πρόεδρο Σοφία Καλαντίδου. Το δικαστήριο έγινε μετά από μήνυση του Αρβανιτίδη για κινητοποίηση που έγινε το Φεβρουάριο του 2010. Κινητοποίηση που είχε οργανώσει το σωματείο για απολύσεις που είχαν γίνει.

Με την απόφαση αυτή η δικαιοσύνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο τυφλή και αταξική είναι. Καταδίκασε την πρόεδρο του σωματείου την ίδια στιγμή που ακόμα καθυστερεί με διάφορες προφάσεις την εκδίκαση των μηνύσεων που έχει κάνει το σωματείο για την επιχείρηση Αρβανιτίδης, με αποκορύφωμα την παρακολούθηση γενικής συνέλευσης στο εργατικό κέντρο με κάμερα».

 

 

Διαβάστε επίσης