Πέντε φόροι έως την Παρασκευή!

Παραζάλη σε περισσότερους από 7,4 εκατομμύρια πολίτες η προθεσμία της 29ης Σεπτεμβρίου. Τα χαράτσια- πέντε συνολικά-  πέφτουν “βροχή” και οι ταλαίπωροι Έλληνες θα είναι διαρκώς με το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των φορολογουμένων έχει να πληρώσει την δεύτερη δόση εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Συνολικά τα ελληνικά νοικοκυριά πρέπει να πληρώσουν για τους δύο αυτούς φόρους περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης  θα πρέπει να πληρωθούν η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελείας.

Πώς θα γλιτώσετε χρήματα 

Η πλέον ανώδυνη λύση για τους πολίτες, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, είναι να απευθυνθούν σε κάποια τράπεζα.

Όλα τα τραπεζικά ιδρύματα προσφέρουν άτοκες δόσεις για την εξόφληση του φόρου μέσω πιστωτικής κάρτας.

Η πληρωμή γίνεται εφάπαξ και ο φορολογούμενος εξοφλεί σε 12 άτοκες δόσεις.

Για όποιον δεν διαθέτει πιστωτική κάρτα η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα πληρωμής με έκδοση νέας κάρτας αφού κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αντίγραφο φορολογικής δήλωσης και εκκαθαριστικού φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν επίσης να αποπληρώσουν τις οφειλές τους για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις με επιτόκιο 5%. Για να γίνει αυτό η οφειλή πρέπει να καταστεί ληξιπρόθεσμη και ο φορολογούμενος στη συνέχεια να κάνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ αίτηση για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση. Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλλει και σχετική υπεύθυνη δήλωση για την εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση ώστε να αποδείξει ότι αδυνατεί να πληρώσει.

Μετά την υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση ο φορολογούμενος θα πρέπει να υπαγάγει στη ρύθμιση τυχόν νέες οφειλές που θα προκύψουν και θα καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης ο οφειλέτης να έχει υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας της τελευταίας πενταετίας.

Δεν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλέτης που έχει άλλες αρρύθμιστες οφειλές προς το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης