Πανηγύρια πριν την καταιγίδα κατά την επίσκεψη Τσίπρα στην Κομοτηνή

Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα που σέβεται τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τηρεί τη νομοθεσία και λέει όχι στην παρασιτική και αρπακτική συμπεριφορά επιχειρηματιών, που επί δεκαετίες απομυζούσαν κρατικά κονδύλια και στο τέλος έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αφήνοντας τους εργαζόμενους στον δρόμο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας “Πλαστικά Θράκης” στον νομό Ξάνθης.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter 
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρέφεια και που επενδύουν στην έρευνα, στην καινοτομία, στη νέα τεχνολογία και τον ανθρώπινο παράγοντα. Για το σκοπό αυτό διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ευκαιρίες που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα “Πλαστικά Θράκης” πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας και αυτό, όπως είπε, δεν προκύπτει μόνο από τους αριθμούς αλλά και από το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων. «Με υποδέχτηκαν εργαζόμενοι, λέγοντάς μου καλώς ήρθες στο εργοστάσιό μας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε «όταν οι εργαζόμενοι, που είναι το βασικό γρανάζι, νιώθουν την επιχείρηση και δική τους, τότε η πορεία της επιχείρησης είναι επιτυχημένη».

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των υγιών εργασιακών σχέσεων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει κυνηγητό στην αδήλωτη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα σε επιχειρήσεις που οι έλεγχοι αποδεικνύουν ότι δεν τηρούν τη νομοθεσία.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων Θράκης και των “Πλαστικών Θράκης” από τον ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Χαλιορή και διαπίστωσε ότι πρόκειται για δύο πρότυπες μονάδες εξαγωγικής δραστηριότητας και επαίνεσε τον κ. Χαλιορή γι’ αυτήν την επένδυση που έκανε, μιλώντας για έναν “ρωμιό” (αν και η καταγωγή του είναι από την Κωνσταντινούπολη) που έχει ευαισθησία για τον τόπο του και το αποδεικνύει με αυτό τον τρόπο. Διαχώρισε, μάλιστα, την περίπτωσή του από άλλους επιχειρηματίες που επένδυσαν στη Θράκη, αλλά στο τέλος έκλεισαν τις επιχειρήσεις και έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους εργαζόμενους και με τη διοίκηση του σωματείου. Τα μέλη της διοίκησης του σωματείου χάρισαν στον πρωθυπουργό μια συλλογή με ζωγραφιές των παιδιών των εργαζομένων, οι οποίες έχουν σαν θέμα πώς βλέπουν τον χώρο εργασίας των γονέων τους.

Λίγο νωρίτερα, μετά την επίσκεψη στα θερμοκήπια Θράκης, στο χωριό Εράσμιο, κάτοικοι τού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Σταμάτησαν την πομπή του πρωθυπουργού και όταν εκείνος κατέβηκε να τους χαιρετίσει τού πρόσφεραν ανθοδέσμες. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός πήγε και σε παρακείμενο σπίτι και χαιρέτισε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δεν μπορούσε να περπατήσει για να τον συναντήσει.

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Γ. Σταθάκης, Ε. Αχτσιόγλου και Αλ. Χαρίτσης, τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της Κ.Ε. Π. Ρήγας.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο χωριό Εράσμιο της Ξάνθης αμέσως μετά την επίσκεψή του στα «Θερμοκήπια Θράκης».

Κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του δρόμου από όπου θα περνούσε ο πρωθυπουργός και σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του.

Στα χέρια τους κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «Σε περιμέναμε πολύ ώρα».

Μία γυναίκα τού είπε: «Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξη γι αυτά που είπες χθες το βράδυ» (σ.σ. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος).

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους, τούς ρώτησε πώς περνούν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι δεν τον άφηναν να φύγει.

Μία άλλη κυρία τον κάλεσε να πάει σε ένα σπίτι όπου στο μπαλκόνι καθόταν ηλικιωμένος ο οποίος ήθελε πολύ να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει, όπως και έγινε.

Η επίσκεψη Τσίπρα γίνεται λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό πως μια σημαντική επιχείρηση που θεωρούνταν από τις πιο υγιείς και είχε μάλιστα και εξαγωγική δραστηριότητα, ετοιμάζεται να κλείσει το εργοστάσιο της που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για το άλλοτε κραταιό εργοστάσιο συστημάτων συσκευασίας «Μαΐλης», με 59 εργαζόμενους που φυσικά θα μείνουν στον δρόμο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2  και τον Σταύρο Αποστολίδη ο Πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ένρου Στάθης Ασπιώτης, 59 οικογένειες της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται στον «αέρα» και ζουν με το ενδεχόμενο της ανεργίας, αφού οι πληροφορίες θέλουν ως τον Φεβρουάριο το εργοστάσιο να κλείνει. «Το εργοστάσιο αυτό λειτουργεί στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και ετοιμάζεται να κρεμάσει λουκέτο, αφού το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς που το αποτελεί αμερικανική πολυεθνική, θεωρεί ασύμφορη την λειτουργία του. Δεν θα μεταφερθεί αλλού όπως λένε κάποιοι, αλλά θα κλείσει και τα μηχανήματα του αφού βελτιωθούν θα πουληθούν«, είπε ο κ.Ασπιώτης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεν θα γίνει καλοδεχούμενος στην Κομοτηνή καθώς στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εναντίον του σήμερα το απόγευμα στις 18.30 συμμετέχουν οι Φορείς του Έβρου, μαζί με την ΑΔΕΔΥ Έβρου και πολλές οργανώσεις από τις άλλες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τις κινητοποιήσεις αυτές εκδόθηκε μάλιστα ανακοίνωση των Φορέων του Έβρου, όπου απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο να παραβρεθεί στην Κομοτηνή και να διατρανώσει την αντίθεση της στην κυβερνητική πολιτική, κατά την παρουσία του κ.Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο.

«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην Κομοτηνή, Τρίτη 14 -11 – 2017

Στο ίδιο έργο χειροκροτητές;

Την ώρα που η Κυβέρνηση συνεχίζει να πλήττει με τα δυσβάσταχτα μέτρα της τους Έλληνες πολίτες και που έχει σκοπό να φέρει νέα εξοντωτικά μέτρα ενόψει της 3ης Αξιολόγησης, οργανώνει Περιφερειακά Συνέδρια για την «Ανάπτυξη» της κάθε περιοχής στα οποία μας καλεί να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και κατόπιν να εξαγγείλει για ακόμη μία φορά αναπτυξιακά μέτρα για κάθε περιοχή.

Διαβάστε επίσης