Παράταση ζωής(;)

Με χθεσινοβραδινή του απόφαση το υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ ζήτησε τη διάλυση του Ερασιτέχνη Ηρακλή που εδώ και αρκετά χρόνια ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα. Το σκεπτικό της απόφασης είχε να κάνει με το γεγονός ότι υπουργείο και ΣΔΟΕ θεωρούν ότι λειτούργησε σε βάρος του καταστατικού του συλλόγου και ήταν κερδοσκοπικός οργανισμός.

Παρ’ όλα αυτά στη συζήτηση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν έγινε πράξη η διάλυση του σωματείου και αντί αυτού παραπέμφθηκε το ζήτημα στο αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη του ΓΣ να αποδείξουν ότι οι λόγοι για τους οποίους το υπουργείο Οικονομικών ζητάει τη διάλυση, δεν υφίστανται σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας:
«Η εποπτεία των αθλητικών σωματείων ανατέθηκε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με το άρθρο 136 ν. 2725/1999 (Α’ 121) και περιήλθε στις Περιφέρειες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ( ν. 3852/2010).

Ύστερα από την υποβολή αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως εποπτεύουσας αρχής, με το οποίο ζητείται η λύση του σωματείου «Γ. Σ. Ηρακλής» με βάση το άρθρο 105 ΑΚ, επειδή «…ο σκοπός του σωματείου κατέστη κερδοσκοπικός», το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ.

Η Οικονομική Επιτροπή είχε τη δυνατότητα, να αποδεχτεί το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα σήμαινε την άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Κατά πλειοψηφία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όλων των παρατάξεων εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), αποφάσισαν να παραπεμφθεί το ζήτημα στο αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ να αποδείξει ότι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει τη διάλυσή του, δεν υφίσταται σήμερα και οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται το Σωματείο, αποτελούσαν επιλογή των τότε διοικήσεων και δεν μπορεί εξαιτίας αυτών, να διαλυθεί ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Λειτουργώντας με σεβασμό στο νόμο, αλλά και την ιστορία του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, με την απόφαση αυτή αποτράπηκε η άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, δίνεται η δυνατότητα στο σωματείο να αποδείξει στο δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν σήμερα, οι λόγοι για τους οποίους ζητείται από το Υπουργείο η διάλυσή του και σε κάθε περίπτωση δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί για την υπόθεση, αφού παρατεθούν τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών». Αυτή η απόφαση όπως είναι σαφές έδωσε παράταση ζωής στον ΓΣ.

Παρ’ όλα αυτά, η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποίησε το ΔΣ του Ερασιτέχνη καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του έχει προκύψει διαπίστωση της ΠΕΚ ότι δεν έχει προκύψει διανομή κερδών στα μέλη του συλλόγου, άρα να θεωρηθεί κερδοσκοπικός οργανισμός.

Μάλιστα, στην αιχμηρή ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε σήμερα (21/11) το πρωί τονίζεται ότι αν ο Ηρακλής «έγλειφε» περισσότερο το σύστημα, ίσως να είχε και καλύτερη τύχη.

«Στις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους με ανακοίνωση μας αναφερθήκαμε στο σχέδιο διάλυσης του Ηρακλή, ορμώμενοι από τα δημοσιεύματα της εποχής για τα χρέη που δημιούργησαν συγκεκριμένες διοικήσεις του συλλόγου με τις πράξεις τους μέχρι τον Νοέμβρη του 2011. Μιλήσαμε για τον αγώνα επιβίωσης που κάνει έκτοτε ο Γυμναστικός Σύλλογος με μόνο σύμμαχο και συμπαραστάτη τον λαό του ΗΡΑΚΛΗ.

Η εισήγηση της ΠΕΚ, παρά τη διαπίστωση της ότι δεν προκύπτει διανομή κερδών στους εταίρους δηλαδή τα εκατοντάδες μέλη του σωματείου μας, ήταν η παραπομπή του θέματος στη δικαιοσύνη!!!
Σε ποιο κράτος, ποιο υπουργείο, ποια περιφέρεια εξισώνει τις όποιες έκνομες πράξεις μιας χούφτας ανθρώπων, με τα εκατοντάδες μέλη ενός σωματείου και τους χιλιάδες οπαδούς του;

Γιατί γίνεται προσπάθεια να παρουσιασθεί ολόκληρος ο ΗΡΑΚΛΗΣ σαν μια εγκληματική οργάνωση με σκοπό το παράνομο κέρδος, όταν οι συγκεκριμένοι ελεγχόμενοι από την δικαιοσύνη κύριοι δεν έχουν καμία σχέση με το σύλλογο εδώ και χρόνια;

Ποιος λογικός ανθρώπινος νους λοιδορεί με τέτοιο τρόπο τον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας και το λαό του;

Ποιος λογικός ανθρώπινος νους θέλει να διαλύσει την 105χρονη ιστορία ενός συλλόγου που δημιούργησε τον αθλητισμό στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει να γυμνάζει εκατοντάδες παιδιά παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό του εδώ και χρόνια;

Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός πίσω από όλα αυτά;

Ρητορικές οι ερωτήσεις, και οι απαντήσεις αποκαλύπτονται απροκάλυπτα και μεθοδικά εδώ και καιρό μία προς μία.

Ίσως αν είχαμε την «κατάλληλη» πρόσβαση σε υπουργούς και βουλευτάδες να μην συνέβαιναν όλα αυτά.

Ίσως αν «γλύφαμε» περισσότερο το σύστημα να μην συνέβαιναν όλα αυτά.

Ίσως αν είχαμε τα λεφτά και τις «κατάλληλες» προτάσεις συνδιαλλαγής με ορισμένους να μην συνέβαιναν όλα αυτά.

Διαλέξαμε όμως εδώ και μερικά χρόνια σαν λαός αυτού του τεράστιου συλλόγου να πολεμήσουμε χωρίς να σκύψουμε και προσκυνήσουμε κανένα λαμόγιο.

Όποιος νοιώθει τον ΗΡΑΚΛΗ και δεν επιτρέπει σε κανέναν να θεωρεί αυτόν και την οικογένεια του εγκληματίες, γιατί περί αυτού πρόκειται έστω και προσχηματικά, συμμετέχει σε κάθε συνέλευση των οργανωμένων και των φορέων του συλλόγου.

Όποιος νοιώθει τον ΗΡΑΚΛΗ θα είναι στον αγώνα μέχρις εσχάτων.

Το σχέδιο διάλυσης του συλλόγου επιβεβαιώθηκε επίσημα και καθαρά.

Ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και το ιστορικό βάρος που του αναλογεί σαν μέλη της κυανόλευκης οικογένειας.

Μετά τιμής
Διοικούσα επιτροπή Γ.Σ. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ».

Διαβάστε επίσης