Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη “Μπλε Φάλαινα”

Με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελείς Πρωτοδικών και οι εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη  φαινομένων αυτοκτονιών ανηλίκων στη χώρα μας λόγω του παιχνιδιού της “Μπλε Φάλαινας”.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ωθήσει στην αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να κινητοποιήσει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Δημητρίου με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων φαινομένων στη χώρα μας.
Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τους συναδέλφους της να  προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του  χαρακτήρα του φαινομένου της «Μπλε Φάλαινας» που μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και το θάνατο. 
Πάντως, όπου έχουν καταγγελθεί περιστατικά  εμφάνισης της «Μπλε Φάλαινας», οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με την συνδρομή τη συμμετοχή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και θα σχηματιστούν οι σχετικές δικογραφίες.
Διαβάστε επίσης