Παραίτηση Κούγια από την υπεράσπιση Μπούκουρα

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του ανεξάρτητου πλέον –μετά τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή– βουλευτή, Στάθη Μπούκουρα, γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος είπε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους «προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας» τους οποίους όμως δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει λόγω απορρήτου. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Αλ. Κούγια έχει ως εξής:

«Παρά τις εντελώς αντίθετες προσωπικές , πολιτικές και κοινωνικές μου πεποιθήσεις, ανέλαβα την υπεράσπιση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα, διότι με έπεισε ότι η παρουσία του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν εντελώς περιστασιακή και οφείλετο μόνο στο πάθος του να διακριθεί πολιτικά.

»Η διαγραφή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν μια επιβεβαίωση της επιλογής μου. Σήμερα, εκ λόγων προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας, παραιτούμαι από την θέση του συνηγόρου υπερασπίσεως του Ευστάθιου Μπούκουρα.
Τους λόγους της παραιτήσεως μου δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσω, εξαιτίας του απορρήτου της σχέσεως δικηγόρου και κατηγορουμένου, το οποίο επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα