ΠΑΣΟΚ: Ενημέρωση για το AIDS χωρίς taboo

Την ενημέρωση για το AIDS χωρίς taboo και προκαταλήψεις ορίζει το ΠΑΣΟΚ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόληψη της εξάπλωσης του φαινομένου.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Υγείας και του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS/HIV, σημειώνεται ότι «οι  γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και πάνω από όλους οι ίδιοι οι ασθενείς δίνουν ένα καθημερινό αγώνα ενάντια στην ασθένεια αλλά και το στίγμα».

«Οι οροθετικοί/ές είναι συμπολίτες μας με ίσα δικαιώματα», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης».

Επισημαίνει ακόμη ότι η καταστολή και η περιθωριοποίηση ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου οδηγούν στην εξάπλωση της ασθένειας και όχι στην καταπολέμηση της.

Σύμφωνα τέλος με τη Χαριλάου Τρικούπη, η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών ουσιών κάνει ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη για στήριξη και ανάπτυξη των υφιστάμενων δράσεων υποστήριξης χρηστών, των προγραμμάτων υποκατάστατων και απεξάρτησης αλλά και για την ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών όπως αυτή του εποπτευόμενου σταθμού «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης