ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά της ΟΛΜΕ

Από τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απόφαση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία κατά την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η αδιανόητη απόφαση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία την περίοδο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων θίγει ευθέως τους μαθητές στην πιο κρίσιμη στιγμή της πορείας τους.
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην απόφαση αυτή και καλεί την ΟΛΜΕ να την ανακαλέσει. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών μπορούν και επιβάλλεται να τεθούν με άλλους τρόπους ή σε άλλο χρονικό διάστημα.
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καταδικάζει τις πρακτικές αυτές που δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές από την συντεταγμένη πολιτεία.
Σε κάθε περίπτωση οι εξετάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Αντίστοιχη είναι και η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ στην οποία σημειώνεται: 

Η πρόταση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μία επιλογή που πλήττει κατάφορα τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η διεκδίκηση αιτημάτων ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με ακραίες και εκβιαστικές ενέργειες που βάζουν την κοινωνία απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, καλούμε την ηγεσία της ΟΛΜΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να μην προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν την ίδια την κοινή λογική.

Καλούμε και τις δυο πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση στα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Θ.Π.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα