«Πιο αποδοτικό έτος το 2014 στις αποκρατικοποιήσεις»

Για πιο αποδοτικό έτος, με σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο και την οικονομία, έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στο 2014, διαβιβάζοντας έγγραφό στη Βουλή,  σχετικά με την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου και Ευκλείδη Τσακαλώτου, για το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο και αλλαγής του καταστατικού του. Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τους δύο βουλευτές μετά από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σχετικά με τις καθυστερήσεις των ιδιωτικοποιήσεων και τις πληροφορίες ότι η τρόικα εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης με ξένη διοίκηση και έδρα το Λουξεμβούργο. «Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις αξιωματούχων ευρωπαϊκών οργάνων και τα σχετικά δημοσιεύματα. Οι θέσεις της χώρας διατυπώνονται επίσημα μέσω της εκπροσώπησής της στα ευρωπαϊκά όργανα» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών στην απάντησή του.

Τι είπε για ΤΑΙΠΕΔ

Ειδικότερα για το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι «εκτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται από το ελληνικό Δημόσιο. Το πρόγραμμα αυτό εκτελείται εντός του πλαισίου που διαμορφώνουν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, οι προβλέψεις των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά πρωτίστως το ισχύον εθνικό και κοινοτικό δίκαιο».

Μείωση του δημόσιου χρέους και  προσέλκυση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων

Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση του δημόσιου χρέους και η προσέλκυση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων που θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας και, όπως σημειώνει, εκτιμάται ότι «το 2014 θα είναι το πιο αποδοτικό έτος του εκτελούμενου προγράμματος με σημαντικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο αλλά και την ελληνική οικονομία».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα