Πισίνες με τέντες σε χρώματα παραλλαγής από τους Έλληνες φοροφυγάδες

Στο πως κρύβουν οι Έλληνες τις πολυτελείς πισίνες από την εφορία επικεντρώνεται σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Ακόμη και πισίνες σκεπασμένες με τέντες σε χρώματα παραλλαγής αντίκρισαν εφοριακοί στην Ελλάδα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων.

«Στην Ελλάδα η νομοθεσία επιτρέπει στις εφορίες να συμπεριλαμβάνουν στον υπολογισμό του φόρου, ότι σχετίζεται με την πολυτελή διαβίωση, όπως είναι για παράδειγμα οι πισίνες, παρατηρεί το δημοσίευμα.

«Μια ιδιωτική πισίνα 25 τετραγωνικών θεωρείται τεκμήριο. Πριν από μερικά χρόνια οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν να εντοπίζουν πισίνες με τη βοήθεια δορυφόρων. Όταν όμως η τακτική μαθεύτηκε οι εφοριακοί αντίκρισαν στις πολυτελείς κατοικίες πισίνες σκεπασμένες με τέντες σε χρώματα παραλλαγής», συμπληρώνει η Süddeutsche Zeitung, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

Στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνεται ακόμη ότι στην Ισπανία οι εφοριακοί εκτός από δορυφορικές φωτογραφίες έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από μη επανδρωμένα, για να αξιολογούν με ακρίβεια τα ακίνητα, αλλά και για να εντοπίζουν αυθαίρετα κτίσματα. Μόνο στη διετία 20014-2016 οι ισπανικές εφοριακές αρχές κατέγραψαν 1,7 αυθαίρετες κατασκευές.

Διαβάστε επίσης