Πιστωτική κάρτα και για την επίσκεψη στο γιατρό

Ακόμα και με πιστωτική κάρτα, αντί μετρητών, θα μπορείς να κάνεις  επίσκεψη στο γιατρό. Πιο συγκεκριμένα, στο σχέδιο της κυβέρνησης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου το 2016 μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. 

Όπως εξήγησε ενώ για το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές με βασικότερη τον προσανατολισμό του ΥΠΟΙΚ για «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος «ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών».

Παράλληλα είπε ότι στις σκέψεις του υπουργείου είναι μόνο με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζονται άλλες δαπάνες όπως αυτές για ιατρικές επισκέψεις.

Εξήγγειλε, επίσης, ότι σε ορισμένες κατηγορίες γιατρών – χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες – η χρήση πιστωτικών καρτών θα γίνει υποχρεωτική και σε άλλες προαιρετική. «Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα δυσκολευθούν με το μηχάνημα» είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για να προχωρήσει, μάλιστα, η εφαρμογή του μέτρου είπε ότι το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Ζήτησε, τέλος, από τις τράπεζες να γίνουν πιο λογικές στην προμήθεια 2% που ζητούν για τα μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα