Πλήρωσε το ρίσκο η ΑΕΚ!

Mερικές φορές οι ομάδες παρακάμπτουν κάποιο πρόβλημα που εντοπίζεται στις ιατρικές εξετάσεις, ρισκάροντας ή πιθανολογώντας ότι αυτό δεν θα αναδειχθεί!  Όταν, ιδίως, έρχονται με ετήσιο συμβόλαιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες, από σπουδαίο και γρήγορο πρωτάθλημα στο ελληνικό,  δηλαδή για 30 περίπου παιχνίδια χαμηλού επιπέδου, τα ρίσκα είναι πιο συχνά.

Ο Τζολέον Λέσκοτ θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στην Αγγλία, διότι ο χόνδρος στο γόνατό του είναι φαγωμένος. Αυτό δεν μπορεί να συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ένα πρόβλημα που προϋπήρχε και ίσως να εμπόδισε και τη μετεγγραφή του στη Γκλάσκοου Ρέιντζερς. Όπως και να έχει, θα τον κρατήσει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, που είναι θέμα του ιδίου του παίκτη, διότι η επέμβαση λύνει αμέσως το πρόβλημα, αλλά δεν παύει να είναι εγχείρηση και κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.

Τώρα, γιατί πήρε η ΑΕΚ αυτό το ρίσκο; Κατ’ αρχήν γιατί μπορούσε και κατά δεύτερον, διότι υπήρχε ήδη η τετράδα Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος που επέτρεπε μία τέτοια μετεγγραφή, η οποία πολλές φορές λειτουργεί θετικά όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις.

Το ότι αποκτήθηκε ο Λέσκοτ έστω και με αυτό το πρόβλημα δεν είναι το λάθος της υπόθεσης, αλλά το ότι δεν αποκτήθηκε τελικά χαφ (ο Κάτσαρ ή κάποιος άλλος) και ότι ίσως ο Λέσκοτ δεν έπρεπε να πάρει 90λεπτα με το καλημέρα είναι προς συζήτηση.

Να σημειωθεί πως παρεμφερές ήταν το πρόβλημα στο γόνατό του το 2009 όταν στα μέσα του Δεκέμβρη είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση για να επιστρέψει στις 9 Φλεβάρη στα γήπεδα, δηλαδή μετά από δύο μήνες παρά μία εβδομάδα περίπου. Ένα μήνα αργότερα παρουσιάστηκαν προβλήματα στον αχίλλειο τένοντά του, αλλά τα ξεπέρασε με αποτέλεσμα μέχρι και πέρσι να αγωνίζεται σε πάρα πολλά ματς κάθε χρόνο στην Αγγλία χωρίς να έχει παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα στο γόνατό του!  Το ρίσκο, λοιπόν, που πήραν στην ΑΕΚ δεν ήταν μεγάλο, αλλά τους κόστισε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα