Ποια είναι η Ελληνίδα που διεκδικεί τη δημαρχία Νέας Υόρκης (φωτο)

Η επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Στάτεν Αϊλαντ, όπως αναφέρει η «Staten Island Advance», αποφάσισε να στηρίξει την 37χρονη, καταγόμενη από τη Σητεία της Κρήτης, Νικόλ Μαλλιωτάκη. στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα, η οποία διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης και με την εισδοχή της στον προεκλογικό αγώνα άλλαξε τα δεδομένα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αφ’ ενός μεν διότι έχει εμπειρία, αφ’ ετέρου δε τα τελευταία επτά χρόνια εκλέγεται θριαμβευτικά στο αξίωμα της πολιτειακής βουλευτού του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ.

Στις προκριματικές εκλογές η κ. Μαλλιωτάκη θα αναμετρηθεί με τους Βο Dietl, Michel Faulkner και Paul J. Massey, γράφει ο Εθνικός Κήρυκας.

Σε σχετική συνέντευξη, η κ. Μαλλιωτάκη αναγνώρισε ότι η μάχη με το νυν Δήμαρχο, Μπιλ ντε Μπλάζιο, θα είναι δύσκολη, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μπορεί να επικρατήσει, κατηγορώντας τον κ. ντε Μπλάζιο ότι έχει χάσει την επαφή με τον με τον σκληρά εργαζόμενο κόσμο.

Θεωρείται δεδομένο ότι η Νικόλ Μαλλιωτάκη θα επιχειρήσει να αντλήσει ψήφους από την ελληνοαμερικανική κοινότητα, στην οποία, άλλωστε, καταγράφει έντονη κοινωνική παρουσία.

Διαβάστε επίσης