Ποινή φυλάκισης στον Παύλο Πολάκη

Μόλις μία ημέρα, αφού βρέθηκε στο προσκήνιο για το πιστόλι που κρατούσε στο χέρι του, ρίχνοντας μπαλωθιές, ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε και πάλι στη δημοσιότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατηγορήθηκε ότι το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου στη θέση Διαλεσκάρι των Σφακίων του νομού Χανιών επέφερε μεταβολή στη θάλασσα και τον αιγιαλό, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.

Την Τετάρτη στα δικαστήρια των Χανίων εκδικάστηκε η υπόθεση παραβίασης του νόμου 2971/2001 που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.  Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή.

 

Να υπενθυμίσουμε πως η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί στην Βουλή τον Απρίλιο του 2016 με το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη. Στις 16 Ιουνίου 2016, έγινε ψηφοφορία στην Βουλή, στην οποία συμμετείχαν 177 βουλευτές. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη, ψήφισαν 93 βουλευτές, 82 κατά και δύο “παρών”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα