Ποιος γνωστός λαϊκός τραγουδιστής που «ραγίζει» καρδιές υπήρξε καθηγητής μαθηματικών

Τον κέρδισε η αγάπη του για το τραγούδι και τη μουσική και η νέα του επιτυχία «Ραγίζει η καρδιά μου» μέσα σε ένα μήνα έχει καταφέρει να κερδίσει 1.673.000 views στο youtube, κάτι που προκαλεί ρεκόρ για καλλιτέχνη. Με τον ίδιο να έχει υπογράψει σε στίχους και μουσική τα σουξέ μεγάλων καλλιτεχνών, ο Βασίλης Δήμας γράφει τη δική του ιστορία ως τραγουδιστής, προκαλώντας τον απόλυτο χαμό όπου και αν εμφανίζεται.

Αν και σπούδασε μαθηματικός, και εργάστηκε για ένα διάστημα ως καθηγητής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» εξήγησε το γιατί τον κέρδισε το τραγούδι, ενώ αποκάλυψε και άλλες άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Πες μας λίγα λόγια για το  πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τo τραγούδι;

Όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 6 όταν έπιασα στα χέρια μου για πρώτη φόρα ένα μπουζούκι. Βγάζοντας τις πρώτες «άχαρες» νότες κατάλαβα πως  το τραγούδι και η μουσική θα ήταν  ο χώρος  που θα εξελισσόμουν και θα προχωρούσα. Μάλιστα ήμουν τόσο σίγουρος που το ανακοίνωνα παντού, στην οικογένεια και στους φίλους μου. Στα 17 μου τραγουδούσα σε διάφορες μουσικές σκηνές και στις  παρέες . Στα 19 ολοκλήρωσα  την πρώτη μου δουλειά ως συνθέτης ενώ το 2003 στα 20 μου είχα  το πρώτο μου τραγούδι.

Αφού γνώριζες την καλλιτεχνική σου φύση από μικρός, γιατί προτίμησες να σπουδάσεις χρόνια στα μαθηματικά, με μεταπτυχιακά και τα σχετικά;

Από πολύ μικρός είχα δύο στόχους. Να γίνω μαθηματικός και να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μουσική όπως είπα. Η φιλοσοφία όμως των μαθηματικών είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Αναπτύσσεις την κριτική σκέψη , τεκμηριώνεις ορθά τις απόψεις σου και προσεγγίζεις ό,τι δεν μπορείς να λύσεις.

Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα Πασχάλης Τερζής, Λευτέρης Παπαδόπουλος και πολλά ακόμα ποια συνεργασία ξεχωρίζεις και γιατί;

Είναι τεράστια μου τιμή που έχω συνεργαστεί με τα ονόματα που ανέφερες. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένα. Είναι όλες ξεχωριστά κεφάλαια  η κάθε μία συνεργασία  έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, έχει τη δική της κορυφή…

Με ποιους θα θέλεις να δουλέψεις μαζί και δεν το έχεις κάνει ακόμη;

Δεν έχω ιδιαίτερα «κολλήματα» στα ονόματα των καλλιτεχνών, ο κάθε ένας  έχει τη δική του αξία. Αυτό που ζητώ από τις συνεργασίες μου είναι ο αλληλοσεβασμός μεταξύ μας και προς τον κόσμο που έρχεται να μας απολαύσει.

Πόσους χρυσούς και πόσους πλατινένιους δίσκους έχεις πάρει μέχρι στιγμής ;

Δύο χρυσούς και δεκαοκτώ πλατινένιους

Το τελευταίο σου κομμάτι με τίτλο «ραγίζει η καρδιά μου» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία έχοντας  1.350.000 views

Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόσμος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το κομμάτι. Ακολουθήσαμε την τάση της εποχής και κινηθήκαμε σε ποπ ήχους κρατώντας όμως ως βασικό κορμό τον λαϊκό στίχο..

Αν και είχες πολλές προτάσεις να εμφανιστείς σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, προτίμησες να είσαι σε έναν μεγάλο χώρο στη Βέροια, το «VOICE», Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό;

Η αλήθεια είναι πώς ναι είχα πολλές προτάσεις να εμφανιστώ στην Αθήνα, αλλά φέτος ένιωσα την ανάγκη, τον παλμό του κόσμου, που δεν έχει την πολυτέλεια να απολαμβάνει τις ευκαιρίες διασκέδασης που έχουν στην Αθήνα. Πρέπει  εμείς οι καλλιτέχνες να «μετακομίζουμε» σε διάφορα μέρη της Ελλάδος που αποτελούν σίγουρα μεγάλο «εφαλτήριο» της καλλιτεχνικής μας πορείας. Δεν σου κρύβω ότι αυτό που ζω στη Βέροια τόσους μήνες, αυτή η αγάπη που λαμβάνω δεν αντικαθιστάται με τίποτα. Αν και είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι και μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους που ζούνε στην Αθήνα, το ότι το μαγαζί γεμίζει  κάθε βράδυ με 1.500 άτομα, στους τόσο δύσκολους καιρούς που διανύουμε μου αποδεικνύουν ότι πήρα την καλύτερη απόφαση, να είμαι κοντά τους εκεί.

Ποια θα έλεγες πως είναι η «αναγνώριση» για έναν καλλιτέχνη;

Η αναγνώριση για έναν καλλιτέχνη είναι  να έχει  «μιλήσει» στην ψυχή του κόσμου με τραγούδια διαχρονικά καθώς επίσης  και οι συνεργασίες του  με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα