ΠΟΤΑΜΙ: “Η Ελλάδα έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός συνθήκης Σένγκεν”

Την προεκλογική φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα είναι «μικρό το κακό αν μας διώξουν από τη Σένγκεν» αλλά και τις απειλές Καμμένου προς την Ευρώπη με είσοδο τζιχαντιστών, υπενθύμισε το Ποτάμι.

Με αφορμή τους εξαντλητικούς ελέγχους που υφίστανται Έλληνες ταξιδιώτες στα αεροδρόμια της Γερμανίας το Ποτάμι τονίζει: «Σήμερα η Ελλάδα έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός Σένγκεν, αφού στη Γερμανία οι Έλληνες αντιμετωπίζονται όπως όσοι έχουν διαβατήρια τρίτων χωρών. Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη που μειώνει την αξιοπρέπεια τόσο του ελληνικού κράτους όσο και των Ελλήνων πολιτών. Πολιτών μιας χώρας-μέλους της ζώνης Σένγκεν, που αναγκάζονται να υποστούν μειωτικούς ελέγχους, ιδίως όταν ταξιδεύουν με την αστυνομική τους ταυτότητα».

Το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη, σημειώνει πως «αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια της γερμανικής πλευράς για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην επικράτειά της», αλλά μέμφεται «τόσο τη μειωτική μεθόδευσή της όσο και την έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης που στην ουσία σπεύδει μόνο να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ενώ δεν στέργει να σταματήσει τη θλιβερή ολίσθηση των Ελλήνων Ευρωπαίων πολιτών σε κατηγορία ταξιδιωτών άλλων ηπείρων».

«Δεν ξέρουμε αν για τον κ.Τσίπρα το κακό εξακολουθεί να είναι μικρό. Είμαστε βέβαιοι ότι η ζημιά που προκαλείται στην εικόνα της χώρας είναι τεράστια», καταλήγει το Ποτάμι.

 

Διαβάστε επίσης