ΠΟΤΑΜΙ: “Ο Παππάς ανοίγει την πόρτα σε λαγούς και βοσκοτόπια στον διαγωνισμό για τις άδειες”

“Εκεί που χωρούσαν μόνο 4 κανάλια, με βάση την περιβόητη έκθεση της Φλωρεντίας, να που χωράνε και 7, με βάση τη νέα προκήρυξη. Όμως ο κ. Παππάς συνεχίζει το βιολί του και επιχειρεί ξανά να ράψει τον διαγωνισμό στα μέτρα του. Δυστυχώς η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες δεν δημιουργεί τις συνθήκες για αδιάβλητο διαγωνισμό. Το φαινόμενο με βοσκοτόπια και «λαγούς» ενδέχεται να το ξαναδούμε”. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφερόμενο στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Στην ίδια ανακοίνωση η Σεβαστουπόλεως τονίζει τις προτάσεις που είχε καταθέσει το κόμμα στη Βουλή και προβλέπει εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας:

Έτσι με βάση τις ρυθμίσεις:

*Δεν προβλέπεται η έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης που να αποδεικνύει τη φερεγγυότητα υποψήφιων επενδυτών.

* Ο ουσιαστικός έλεγχος πόθεν έσχες δεν προβλέπεται πριν από τον διαγωνισμό ώστε να αποκλείονται οι «λαγοί» και οι συμμετέχοντες των οποίων η προέλευση των χρημάτων δεν είναι διαφανής

Η εφαρμογή διατάξεων του «νόμου Παππά» εγείρει ξανά σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Βασικές διατάξεις πρέπει να αλλάξουν, κάτι που έχει επισημάνει και το ίδιο το ΕΣΡ. Ο κ. Παππάς όμως συνεχίζει ακάθεκτος στον ίδιο δρόμο”.

Διαβάστε επίσης