«Προέχει η οριστική αποδέσμευση της χώρας από το μνημόνιο»

Προτεραιότητα αποτελεί η σωτηρία της χώρας, τόνισε μιλώντας στον Real fm ο Κώστας Μαρκόπουλος . Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις της Realnews για την ΕΛΣΤΑΤ.

«Όταν οι συνθήκες στη χώρα, κρίνουν ότι είναι αναγκαίο θα προκύψει η διαλεύκανση εκείνης της σκοτεινής περιόδου που προκάλεσε μια περίεργη και προδιαγεγραμμένη από σχέδιο, αύξηση του ελλείμματος της χώρας» τόνισε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε: «Τώρα έχει μεγαλύτερη σημασία η οριστική αποδέσμευση της χώρας από το μνημόνιο, η οριστική διευθέτηση και αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας οριστικά και για τις επόμενες δεκαετίες και μετά οτιδήποτε άλλο».

«Ο συνδετικός κρίκος είναι το ΔΝΤ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή ένωση. Άρα τη στιγμή κατά την οποία πρέπει να διαπραγματευθούμε το χρέος και να ρυθμίσουμε τα δημοσιονομικά μας με τους δανειστές μας, δεν μπορούμε να φέρουμε στην επιφάνεια μια υπόθεση, η οποία θα αγγίξει κάποιες εστίες διαλόγου κάποιων ανθρώπων με τους δανειστές», πρόσθεσε.

«Υπετέρα όλων είναι η πατρίς. Ακόμα και από τις αντιπαραθέσεις, τις προσωπικές ευθύνες, την αναζωπύρωση κομματικών διαδρομών. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτό που λέγεται σωτηρία της πατρίδας, διευθέτηση του χρέους»

«Πρέπει να μπουν όλα τα επιχειρήματα πάνω στο τραπέζι και 2ον, να έχει μια συμπόρευση όλο το πολιτικό σκηνικό, γιατί θα μιλάμε για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση. Δεν μπορούν την ώρα που θα πάμε στη διαπραγμάτευση και θα τα βγάλουμε αυτά πάνω στο τραπέζι, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέξω και να πετροβολά, και την ίδια στιγμή να προσπαθεί να απομυζήσει ότι περισσεύει από το ΠΑΣΟΚ. Τα κακά του στελέχη δηλαδή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα