Προκαταρκτική για τους «ανυπάκουους» δημάρχους

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τους πέντε δήμους που αρνήθηκαν να συνδράμουν τους ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ως προς τις μετατροπές συμβάσεων δημοσίων υπαλλήλων βάσει του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζήτησε από τις αρμόδιες εισαγγελίες Εφετών να ελέγξουν εάν οι δήμαρχοι των δήμων Πατρών, Λαρίσης, Χαλανδρίου, Νίκαιας-Ρέντη και Ζωγράφου έχουν διαπράξει ποινικώς διωκόμενα αδικήματα όπως αυτά της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας. Το κείμενο της παραγγελίας της κ. Κουτζαμάνη προς τους προϊσταμένους των αρμοδίων Εφετείων έχει ως εξής:

«Διαβιβάζουμε το αριθμ. πρωτ. 3752/24-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τα συνημμένα σ΄ αυτό έγγραφα (πράξεις του ως άνω Υπουργού συγκρότησης κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και εντολές διενέργειας των ελέγχων, ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.) και παρακαλούμε εν όψει του περιεχομένου αυτών, να παραγγείλετε, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κατά τόπον αρμοδιότητά σας, σε Αντεισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας που διευθύνετε, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων και ιδία αυτών της απείθειας (άρθρο 169 Π.Κ.) ή παραβάσεως καθήκοντος (αρθρο 259 Π.Κ.) ή άλλων που ενδεχομένως ήθελαν διακριβωθεί. Μετά την περάτωση αυτής παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά».

Διαβάστε επίσης