Προφυλακίστηκαν οι επτά κατηγορημένοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογητικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, οι επτά κατηγορούμενοι πήραν το δρόμο για τη φυλακή, εξερχόμενοι του δικαστικού μεγάρου, λίγο πριν τις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και έπειτα από μία μαραθώνια σειρά απολογιών, η οποία είχε ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου –κράτησε, δηλαδή, σχεδόν 20 ώρες! Το κοινό σημείο στις απολογίες των κατηγορουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες από τα κρητικά ΜΜΕ, είναι πως υποστηρίζουν ότι… μπλέχτηκαν στην απαγωγή Λεμπιδάκη και δεν ήταν οι ίδιοι ανάμεσα στους «εγκέφαλους» που την σχεδίασαν.

«Αυτοί που απολογούνται τώρα είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης», δήλωσε ο δικηγόρους δύο εκ των κατηγορουμένων, εξερχόμενος εξερχόμενος το απόγευμα του Σαββάτου, για λίγο, του δικαστικού μεγάρου. Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτοί που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την απαγωγή δεν βρίσκονται μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου». Την ίδια ώρα, ο τ/σ ΑΝΤ-1 μετέδωσε ότι τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες είπαν ότι φοβούνται να μιλήσουν, καθώς ανησυχούν για τη ζωή τους και για τη ζωή των οικογενειών τους. Ανάμεσα στους πρώτους που απολογήθηκαν, ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων (οι εγκαταστάσεις της οποίας αποτελούσαν το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων), ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη φρουρού του 53χρονου επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο -ο οποίος εξ αρχής αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση.

Στη συνέχεια απολογήθηκαν ο 23χρονος αγρότης από τα Σφακιά και ο 46χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο. Ακολούθησαν, τελευταίοι, ο μεσίτης που ενέπλεξε στην υπόθεση την ανήλικη κόρη του και ο 45χρονος ακτιβιστής του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, στον οποίο αποδίδεται κομβικός ρόλος στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα