Προφυλακιστέοι οι δύο που κατηγορούνται ως συνεργοί του Ξηρού

Δεν επεισαν με τις απολογίες τους τον εφέτη ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού και τελικώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Συμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο στις απολογίες τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις. Ειδικότερα, ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκηεπανέλαβε όσα είχε πει και στην αντιτρομοκρατική, οπότε και αναγνώρισε στο πρόσωπο της Αγγελικής τη γυναίκα που μετέφερε σε διάφορες περιοχές της Αθήηνας και του Λουτρακίουη οποία του είχε συστηθεί ως “Μαρία”.

Υποστήριξε πως μετέφερε σε διάφορα σημεία την κοπέλα, κυρίως σε σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων, χωρίς όμως να γνωρίζει κάτι περισσότερο. Περιγράφει ανάμεσα σε άλλα, πως «όταν φτάσαμε στον Ασπρόπυργο πήγαμε σε μία αποθήκη στην περιοχή Άνω Φούσα όπου η “Μαρία” άνοιξε με κλειδιά που είχε μαζί της. Μπήκαμε μέσα, ήταν άδεια και αφήσαμε εκεί τα ψώνια. Στη συνέχεια, φύγαμε και τη μετέφερα στο Πεδίον του Άρεως από όπου την είχα πάρει (…) Μετά από δύο μέρες πήγα με το αμάξι στη Γλυφάδα και συναντήθηκα με τη “Μαρία” στο πάρκινγκ έξω από τα Goody’s χωρίς να κατέβω από το αμάξι. Μπήκε μέσα πήγαμε και σε άλλο σουπερ μάρκετ και καταλήξαμε στο σπίτι στο Λουτράκι, κοντά στη λίμνη. Δεν αντιλήφθηκα τίποτα ύποπτο στο σπίτι”».

Στην πολυσέλιδη κατάθεση είπε επίσης, πως κάποια βράδια διανυκτέρευσε μαζί με τη νεαρή καταζητούμενη στο σπίτι σττο Λουτράκι, ενώ αναφέρθηκε και σε μια γυναίκα, η οποία του παρουσιάστηκε ως δικηγόρος. Ο κατηγορούμενος αναγνώρισε τη δικηγόρο, υποστηρίζοντας ότι είναι συνήγορος φίλου του και ότι η ίδια του είχε υπενθυμίσει τα ραντεβού του με την “Μαρία”.

Όπως αναφέρει, η “συνεργασία” του 29χρονου με τη “Μαρία” έληξε όταν είδε στην τσάντα της ένα όπλο: «η “Μαρία” μου είπε ότι θέλει να πάμε για ψώνια και πριν φύγουμε από το σπίτι, είδα μέσα στη τσάντα της ένα όπλο – πιστόλι, μαύρου χρώματος. Μόλις το είδα το έβγαλα από τη τσάντα νευριασμένος και της είπα ότι δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και την ρώτησα αν θέλει να με βάλει φυλακή. Αυτή μου απάντησε ότι δεν το κουβαλούσε μαζί της αλλά το είχε πάντα στο σπίτι. Μετά από αυτό πήρα την απόφαση να φύγω αλλά δεν πήρα τα ρούχα μου για να μην το καταλάβει. Της είπα ότι θέλω να φτιάξω το αυτοκίνητό μου και ότι δεν γίνεται να πάμε για ψώνια τη συγκεκριμένη μέρα, όσο κι αν επέμενε. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε από το σπίτι στο Λουτράκι και κατόπιν οδηγιών της “Μαρίας”, την άφησα στον Κορυδαλλό και πήγα στο σπίτι φίλου μου. Πριν την αφήσω κανονίσαμε πάλι ένα ραντεβού την επόμενη μέρα στη Γλυφάδα, όμως είχα αποφασίσει ότι δεν θα τη συναντήσω ξανά».

Ως προς τον ετερο κατηγορούμενο, τον 23χρονο, ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει το Χριστόδουλο Ξηρό και πως η εμπλοκή του έχει να κάνει αποκλειστικά με το αυτοκίνητο. Φέρεται να κατέθεσε απολογούμενος ότι ένας γνωστός του του είχε τηλεφωνήσει και του ζήτησε να βάλει μπροστα ένα αυτοκίνητο. Μετά από λίγες ημέρες του έφεραν πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας το αυτοκίνητο. Εκείνος το έβαλε μπροστά και η αμοιβή του ήταν 1.500 ευρώ».

 

Διαβάστε επίσης