Προωθείται ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης

Δίδεται στη δημοσιότητα η απάντηση της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στην με ΑΠ 7926/30-4-2014 ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα « Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης».

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης ερωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ή σκοπεύουν να προβούν για να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια ή/και ανάλογες ενέργειες που προβάλλουν τον πολιτισμό και ενισχύουν τον τουρισμό;»

Στην απάντησή της, η Υπουργός Τουρισμού διαβιβάζει αντίγραφο εγγράφου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Γενικής Διεύθυνσης Προβολής – Διεύθυνση Έρευνας και Διαφήμισης, το οποίο υπογράφει η Προϊσταμένη κ. Αγγελική Βαρελά.

Στην απάντησή της η κ. Βαρελά αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο ΕΟΤ έχει ως στρατηγικό στόχο την διαχείριση και προώθηση της εικόνας της χώρας διεθνώς και προς την κατεύθυνση αυτή – μεταξύ άλλων – συνεργάζεται με φορείς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκειμένου να υλοποιήσει ή/και να προωθήσει πρωτοβουλίες και προγράμματα που αφορούν σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες και ιδέες που ενισχύουν τον διεθνή ή εσωτερικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η ιδέα για την δημιουργία του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης έτυχε της άμεσης και έμπρακτης συμπαράστασης του Οργανισμού με την εκτενή προβολή της μέσα από το blog του (www.visitgreece.gr The blog) καθώς και αναρτήσεις φωτογραφιών στο λογαριασμό που διατηρεί το visitgreece στην ιστοσελίδα Pinterest.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός μελετά την περαιτέρω στήριξη κάθε σχετικής πρωτοβουλίας των μελών του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης, θέτοντας κάτω από την αιγίδα του εκδηλώσεις κύρους για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του χώρου και της περιοχής.»

Διαβάστε επίσης