«Πρωταθλήτρια» στις μειώσεις μισθών η Ελλάδα

Oι αρνητικές πρωτιές καλά κρατούν για την Ελλάδα αφού η πατρίδα μας στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της Ευρώπης και είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών.

Τα στοιχεία προέρχονται από τον ΟΟΣΑ και το Trade Union Association της Μ. Βρετανίας και αναφέρονται στους πραγματικούς μισθούς, μετά την αφαίρεση του πληθωρισμού, για το διάστημα 2007 – 2015.

Στη κορυφή της λίστας είναι η Ελλάδα με -10,4% με αύξηση ανεργίας 9% αλλά στην δεύτερη θέση είναι η Μ. Βρετανία με επίσης -10,4% αλλά μείωση της ανεργίας 0,6%.

Στη τρίτη θέση είναι η Πορτογαλία με -3,7% και αύξηση της ανεργίας 5,4% και πρόκειται για τις μόνες χώρες του ΟΟΣΑ που είχαν μειώσεις τους μισθούς γα αυτή τη περίοδο.

Ο λόγος για τη μείωση αυτή στη Μ. Βρετανία αποδίδεται στην οικονομική κρίση των τελευταίων ετών με τα νοικοκυριά να έχουν χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους.

pinakas

Στην άλλη πλευρά της λίστας οι χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών τα τελευταία χρόνια είναι η Πολωνία με 23% και μείωση της ανεργίας κατά 4,5%, η Γερμανία με 13,9% και μείωση της ανεργίας κατά 5,1% και η Εσθονία με 13,4% και μείωση της ανεργίας κατά 2,2%.

pinakas

Διαβάστε επίσης