Πρόοδο των διαπραγματεύσεων βλέπει η κυβέρνηση

Σε καλό κλίμα συνεχίζονται σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου οι συζητήσεις στο Brussels Group, με την ελληνική πλευρά να διαβλέπει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης.

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγω για αλλοίωση της πραγματικότητας (αν όχι όπως λένε για «υπονόμευση των συζητήσεων»), την οποία επιχειρούν διάφορα δημοσιεύματα «που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι “απροετοίμαστη” είτε ότι “υπάρχουν τριβές” μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας».

«Η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες. Σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σε κάθε περίπτωση από το Μαξίμου διαμηνύεται ότι η διαβούλευση συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση και επαναλαμβάνεται ότι στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες.
Αναφορικά, τώρα, με τις μεταρρυθμίσεις που διέρρευσαν στον Τύπο από την κυβέρνηση λένε ότι αυτές ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η Κυβέρνηση στo Brussels Group. Εξάλλου, η κυβέρνηση σπεύδει να απαντήσει και στις πληροφορίες περί διαμάχης Παναρίτη – Χουλιαράκη, ενημερώνοντας για τα εξής :

1] Ο Γ. Χουλιαράκης ήταν από την πρώτη μέρα (Σάββατο, 18.03.2015) στο Brussels Group. Όπως, βέβαια, ήταν και όλη η διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής πλευράς. Δεν πήγε, λοιπόν, κ.λπ. Ας το διορθώσουν….

2] Δεν έστειλε κανέναν… «πυροσβεστήρα» ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες. Γιατί ποτέ δεν έγιναν «μαλλιά-κουβάρια» ο Γ. Χουλιαριάκης με την Έλενα Παναρίτη. Ας το αλλάξουν….

3] Ποτέ δεν έχει εκφράσει ο Γ. Χουλιαράκης την δυσφορία του για τη λίστα – στο σημείο αυτό παραδέχονται ότι υπάρχει λίστα γιατί έτσι τους βολεύει… Ας μάθουν ότι ο Γ. Χουλιαράκης είναι ένας από τους συγγραφής της λίστας που, πλέον, έχει διαρρεύσει και στο διαδίκτυο. Υπάρχει, λοιπόν. Ας το παραδεχτούν….

4] Ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του Σόϊμπλε δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ημερομηνία για το Eurogroup καθώς «αυτό σχετίζεται και με το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει καμία πρόταση της ελληνικής πλευράς στα χέρια μας. Αυτήν τη στιγμή οι Υπουργοί Οικονομικών δεν συμμετέχουν ενεργά καθώς περιμένουν ακόμα τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς». Τι είπε, λοιπόν, ο Μ. Γιέγκερ; Ότι δεν συμμετέχουν ενεργά οι υπουργοί Οικονομικών, που συγκροτούν το Eurogroup, το οποίο περιμένει την ολοκλήρωση των εργασιών του Brussels Group προκειμένου η λίστα να πάει στο Euroworking Group, κ.λ.π. Ας μη συνεχίσουν να διαστρεβλώνουν….

5] Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος φρόντισε να τονίσει πως για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων περιμένει τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που εκτυλίσσονται στο πλαίσιο του Brussels Group.

6] Το να γράφει επωνύμως δημοσιογράφος σε twitter ότι υπάρχει πληροφορία ότι το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει στάση πληρωμών και στη συνέχεια να ισχυρίζεται ότι μια πληροφορίας είναι, δεν δεσμεύεται από κάτι και μπορεί να πέσει έξω δεν είναι και τόσο δεοντολογικό. Ούτε, βέβαια, ευσταθεί αυτό που υποστηρίζει ότι τα social media είναι κάτι άλλο. Η πρόκληση ανησυχίας δεν είναι κάτι άλλο, ενώ υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να πέφτει και έξω. Ας το παραδεχτεί. Έστω και μετά την ομιλία Τσίπρα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα