Πώς θα λάβουν τα 400 ευρώ οι νέοι άνεργοι

Eπίδομα νεανικής αλληλεγγύης 400 ευρώ  θα λάβουν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, μη επιδοτούμενοι άνεργοι από 18 έως 24 ετών όπως ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου. Πώς όμως θα μπορούν να το πάρουν οι νέοι άνεργοι;

Ειδικότερα, μέσα σε δύο ημέρες, ως την επόμενη Τετάρτη, οι άνεργοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους για να δουν τα 400 ευρώ στον λογαριασμό τους, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή που ήδη λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) είτε για την επικαιροποίηση είτε για τη δήλωση του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και των στοιχείων επικοινωνίας. Στην αρχική σελίδα του ΟΑΕΔ εμφανίζεται ένα pop-up μήνυμα που ενημερώνει για την επικαιροποίηση των στοιχείων. Εκεί χρειάζεται να πατήσουν οι δικαιούχοι για να δηλώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους.

Ο άνεργος πρέπει να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ από την 31η Οκτωβρίου 2017 και να παραμένει άνεργος έως σήμερα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 39,5% και είναι αυτή η κατηγορία που απειλείται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ειδικότερα, οι νέοι 18-24 ετών και τα παιδιά έως 18 ετών είναι οι ομάδες με τους υψηλότερους δείκτες φτώχειας για το 2016.

Διαβάστε επίσης