Πώς το σώμα του Παντελίδη βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού

 

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση του τροχαίου που κόστισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη, αφού ο εισαγγελέας έκρινε βάση μαρτυριών, καταθέσεων και ερευνών ότι ο τραγουδιστής ήταν ο οδηγός.

Παρά το ότι το σώμα του άτυχου τραγουδιστή βρέθηκε στην πλευρά του συνοδηγού, ο πραγματογνώμονας έκρινε ότι εκείνος οδηγούσε το αυτοκίνητο και έχασε τον έλεγχο στη μοιραία στροφή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που δημοσιεύει το «Έθνος», οι αστυνομικοί Θ. και Κ. μετέβησαν στο τόπο του επίμαχου τροχαίου και διαπίστωσαν μεταξύ άλλων πως σύμφωνα με δήλωση της επιβάτιδος Μυρσίνης Αρναούτη οδηγός ήταν ο Παντελεήμων Παντελίδης.

Στη συνέχεια ο Γ. διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος μετέβη στον τόπο του ατυχήματος αναφέρει πως και οι δύο κοπέλες έλεγαν ότι οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης και ρωτούσαν αν ήταν καλά στην υγεία του.Δύο μάρτυρες που βρέθηκαν μαζί με τους τρεις επιβάτες τη μοιραία νύχτα ανέφεραν πως ρώτησαν τη Φρόσω Κυριάκου αν μπορεί να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο, η τελευταία έγνεψε καταφατικά το κεφάλι της πλην όμως αμφότεροι δήλωσαν πως δεν είδαν πως μπήκαν στο αυτοκίνητο.

Το πόρισμα

«Όλοι οι επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο το οποίο συγκρούεται με αυτόν τον τρόπο, εφόσον δεν είναι δεμένοι με ζώνες ασφαλείας θα πεταχτούν στη δεξιά μεριά του οχήματος, όπως και συνέβη. Ο θανών όταν τον χτυπά η σιδερένια δοκός έχει την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος και μάλιστα παράλληλα με αυτή. Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν περιστραφεί γύρο από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα για το πώς βρέθηκε ο τραγουδιστής στη θέση του συνοδηγού!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα