Π. Γιαννάκης: “Με τον Γκάλη είμαστε νοητά αδέρφια”

Ο αστικός μύθος έλεγε πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Γκάλης δεν… αντάλλαζαν ούτε καλημέρα εκτός παρκέ. Υπερβολές. Όσο ήταν ενεργοί αθλητές είχαν άψογη συνεργασία, αλλά εκτός γηπέδων δεν έκαναν παρέα, καθώς δεν ταίριαζαν τα “χνώτα” τους. Ο ένας είχε μεγαλώσει στο Νιού Τζέρσεϊ και ο άλλος στη Νίκαια. Μετά το τέλος της καριέρας τους κράτησαν επαφές και σήμερα είναι νοητά αδέρφια, όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην εκπομπή “Όλα Καλά” του Μακεδονία TV:

Για το προσωνυμίο «Δράκος»: «Όταν βρισκόταν σε δύσκολη θέση η ομάδα, δεν φοβόμουν να πάρω την ευθύνη να εκτεθώ. Η εικόνα μου θύμιζε κάτι με φωτιές και ενέργεια».

Για την μοναδική σχέση του με το μπάσκετ και την ζωή του: «Απλά έκανα κάτι που μου αρέσει πολύ. Θεωρώ ότι βοήθησα στο να αναδειχθούν τα θετικά που έχει αυτό το σπορ. Από μικρό παιδί, παρότι δεν μπορώ να πω πως δεν γεύτηκα πράγματα, αυτό που με βοήθησε ήταν πως όταν έλεγα οτι θα φύγω, έφευγα. Όταν έλεγα δεν θα πιω, δεν έπινα. Δεν μπορώ να πω ότι ξέφυγα».

Για την γυναίκα και την οικογένειά του: «Ξέρω ότι είχα επιτυχία με την γυναίκα μου. Την γνώρισα νεαρός και φτιάξαμε μία πολύ ωραία οικογένεια. Η κόρη μου μου έχει χαρίσει δύο εγγόνια, νιώθω πολύ γεμάτος. Ο χαρακτήρας μου υπερισχύει και αν δεν ήμουν έτσι, πιθανόν να μην ήμασταν ζευγάρι με την γυναίκα μου».

Για την σχέση του με τον Νίκο Γκάλη: «Ο Νίκος πάντα έκανε απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Έξω από το γήπεδο ήταν λιγόμιλητος και παραμένει στην ίδια λογική. Με τον Νίκο πάντα θα είμαστε νοητά αδέρφια. Είμαστε διαφορετικοί σαν χαρακτήρες και είναι φυσιολογικό γιατί μεγαλώσαμε σε διαφορετικές κοινωνίες».

Διαβάστε επίσης