Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (φωτο)

Πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες αποχαιρέτησε το μεσημέρι του Σαββάτου τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο ποινικολόγο είπαν στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό. Τραγικές φιγούρες φυσικά η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά.

Στην κηδεία παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αλλά και δικηγόροι. Ανάμεσα στους παρόντες και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Δένδιας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

“Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους”

Ράγισαν καρδιές στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό όταν η μια από τις δύο αδερφές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφώνησε τον επικήδειο για τον αδικοχαμένο αδερφό της που δολοφονήθηκε από δύο άτομα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπειού.

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους» είπε με «σπασμένη» φωνή η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η αδερφή του αδικοχαμένου δικηγόρου αναφέρθηκε και στον γιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα, ο οποίος με τον αποχαιρετισμό του την Παρασκευή συγκίνησε τους πάντες. «Δεν πρόλαβες να έρθεις το γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παληκάρι μας. Αυτό ήθελες αλλά δεν πρόλαβες».

«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι» συνέχισε με δυσκολία η αδερφή του δικηγόρου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λέγοντας «εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».

«Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» κατέληξε η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Διαβάστε επίσης