Ρέντσι κατά Ντάισελμπλουμ: Aυτά για “τις γυναίκες και τα ποτά” πες τα σε κανένα ολλανδικό μπαρ

Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ μετά τις άκρως προκλητικές δηλώσεις που έκανε στην Ευρωβουλή ότι οι χώρες  Νότου «ξοδεύουν τα χρήματα σε γυναίκες και ποτά και μετά ζητούν βοήθεια».

Ο Ματέο Ρέντσι, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,επιτέθηκε στον πρόεδρο του Eirogroup και ζήτησε την παραίτησή του.

“Δεν αξίζει να παίζει τον ρόλο που έχει”

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργό ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχασε μια καλή ευκαιρία να σιωπήσει. Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα προτίμησε να προβεί σε χαζά αστεία -δεν μπορώ να βρω καλύτερες λέξεις- ενάντια στις χώρες της Νότιας Ευρώπης».

«Νομίζω ότι ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, σημειωτέον, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν αξίζει να παίζει τον ρόλο που έχει (σ.σ.: ως πρόεδρος της Ευρωομάδας). Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν. Για τον ίδιο, αλλά και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων», συμπλήρωσε ο κ. Ρέντσι. «Αν θέλει να προσβάλει την Ιταλία, να το κάνει σε ένα μπαρ πίσω στη χώρα του και όχι μέσω του θεσμικού του ρόλου», τόνισε.

Και κατέληξε με αιχμές εναντίον του επικεφαλής του Eurogroup με αφορμή τις ολλανδικές εκλογές, γράφοντας ότι «ο Γερούν είδε το κόμμα του να πέφτει στις τελευταίες εκλογές από το 25% στο 5%. Κάτι που λέει πολλά για το ότι είναι σωστό να καταπολεμάς τον λαϊκισμό, αλλά να μη σταματάς να είσαι δημοφιλής. Είναι καιρός να έχουμε περισσότερη δημοκρατία παντού. Ολοι πρέπει να εργαστούμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και όχι της γραφειοκρατίας».

Διαβάστε επίσης