Ρωσία: Εντοπίστηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» του μοιραίου Antonov-148

Εντοπίστηκε το δεύτερο «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους Antonov-148, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι της Κυριακής 7 λεπτά μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 71 επιβαίνοντες.

Την αποκάλυψη για το δεύτερο «μαύρο κουτί» έκανε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας στο πρακτορείο Sputnik. «Εντοπίστηκε το δεύτερο “μαύρο κουτί”», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι είναι σε ικανοποιητική κατάσταση. Στο μεταξύ η αεροπορική εταιρεία Saratov Airlines ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τις πτήσεις με An-148. «Η διοίκηση της Saratov Airlines αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις με An-148. Ζητάμε συγγνώμη εκ των προτέρων για τις αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Εξάλλου η εταιρία τόνισε ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους πριν από τη μοιραία πτήση.

«Πριν από την αναχώρηση της πτήσης 6B-703 Μόσχα- Ορσκ στις 11 Φεβρουαρίου 2018 διεξήχθησαν όλοι οι έλεγχοι συντήρησης, στους οποίους δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στο αεροσκάφος», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης