“Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί Grexit”

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη εμφανίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης που έδωσε τη δική του απάντηση για τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο  που επαναφέρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit. Ο υπουργός Οικονομίας  μίλησε για “σενάρια επιστημονικής φαντασίας”.

Σε συνέντευξή του στον Real fm, αναφέρθηκε στη  διάσταση απόψεων ΔΝΤ-Ευρωπαίων στο θέμα του χρέους λέγοντας: “το χάσμα παραμένει. Θα είναι μία περίοδος που θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις πως θα διαμορφωθούν”.

Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε τα περί grexit “σενάρια επιστημονικής φαντασίας”, λέγοντας πως “η Ελλάδα έχει έναν οδικό χάρτη. Το 2017 είναι έτος που όλοι προσδοκούν επιστροφή στην ανάπτυξη”, σχολιάζοντας ότι θα  έχει παρά μόνο διαδικαστικές αξιολογήσεις “και γι ‘ αυτό το αποκαλώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας”.

Ο ίδιος, τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις ( όπως η αδειοδότηση επιχειρήσεων), προσφέρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προχωρά σε συμφωνίες με την επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά δε στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ανέφερε πως αυτή εξαρτάται από : τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και της συζήτησης για το χέρσο,) και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα