Σημαντική διάκριση για το DIESEL AVIO της ΕΚΟ (φωτό)

Σημαντική διάκριση για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνιστά η βράβευση του καινοτόμου προϊόντος DIESEL AVIO που διαθέτει στα πρατήριά της η ΕΚΟ, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (19/10) στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και το DIESEL AVIO βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment), καθώς ξεχώρισε στην Κατηγορία Προϊόντος & Υπηρεσιών (Product & Services Award) για την περιβαλλοντική του επίδοση και τις σημαντικές μειώσεις εκπομπών αερίων σωματιδίων και εκπομπών CO2, συμβάλλοντας, έτσι, στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του DIESEL AVIO επιτυγχάνονται με τον καινοτομικό συνδυασμό δύο διαφορετικών τεχνολογιών, του διπλού φίλτρου της τεχνολογίας των καυσίμων αεροπορίας και της νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας των χημικών προσθέτων.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διακρίθηκε για τρίτη φορά στον συγκεκριμένο θεσμό ο οποίος λαμβάνει χώρα κάθε δυο (2) χρόνια, ενώ και το προϊόν DIESEL AVIO προκρίθηκε ως finalist της διοργάνωσης στις καλύτερες Ευρωπαϊκές υποψηφιότητες, στην ίδια κατηγορία.

Η φετινή τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, καθώς και πλήθους βουλευτών και εκπρόσωπων από Θεσμικούς & Επιχειρηματικούς Φορείς, Επιχειρήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Το βραβείο εκ μέρους του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ. και της ΕΚΟ παρέλαβε ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, γενικός διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για την εταιρεία η βράβευση του DIESEL AVIO. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αποτελεί ταυτόχρονα και επιβράβευση της δέσμευσης του Ομίλου για ανάπτυξη προϊόντων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, την περιβαλλοντική προστασία  και την κοινωνική συνεισφορά».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα