Σκίμπε: «Θα προκριθούμε στο Euro 2020»

Η ΕΠΟ παρουσίασε κι επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Μίκαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός προπονητής παραμένει στον πάγκο της Εθνικής για δύο ακόμη χρόνια με την ελπίδα αυτή τη φορά η πορεία στα προκριματικά να στεφθεί με την πρόκριση στο Euro του 2020.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, αποκάλυψε ως μαζί με τον Ζήση Βρύζα έκριναν πως το πρόσημο που λαμβάνει ο Γερμανός για τη έως τώρα δουλειά του είναι θετικό και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν γίνεται από ένα αποτέλεσμα και μια συγκυρία να ακυρώνεις τη συνολική προσπάθεια. Ο στόχος μας είναι η πρόκριση στο EURO και είμαστε βέβαιοι πως ο κ. Σκίμπε και οι συνεργάτες του θα οδηγήσουν την ομάδα στη διοργάνωση».

Ο Ζήσης Βρύζας αναφερόμενος στην απόφαση που πάρθηκε για την παραμονή του Γερμανού, υπογράμμισε: «Η ανάλυση που έγινε ήταν σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. ‘Εχουμε επενδύσει στις προσωπικές σχέσεις με τους προπονητές και τους διευθυντές των ομάδων και μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε πως οι παίκτες θα παίζουν στις ομάδες τους και θα έχουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες να παίζουν περισσότερο στις ομάδες τους, ώστε να βρίσκονται και εν δυνάμει στο ρόστερ της Εθνικής», ανέφερε ο Ζήσης Βρύζας στην ίδια ερώτηση».

Ο Μίκαελ Σκίμπε στον πρόλογό του είπε:

«Πρέπει να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που η Επιτροπή και ο κ. Γραμμένος ανανέωσαν το συμβόλαιο μου για ακόμα δυο χρόνια. Θεωρώ πως όσα έγιναν τα τελευταία δυο χρόνια ήταν περισσότερο επιτυχημένα παρά αποτυχημένα. Πρέπει να ζήσουμε με τα λάθη που κάναμε και δεν προκριθήκαμε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τώρα κοιτάμε το επόμενο διάστημα και τον στόχο του EURO. Αναλύσαμε τα προηγούμενα δυο χρόνια και πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά, όλοι μαζί. Επανήλθε το ομαδικό πνεύμα στην ομάδα. Καλύψαμε το κενό μεταξύ των κακών και των καλών ομάδων, πλέον πρέπει να φτάσουμε στο επίπεδο των εξαιρετικών ομάδων. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην ομάδα τους, γιατί όταν δεν συμβαίνει αυτό, τότε το σκέφτονται και τους προβληματίζει.Θεωρώ πως αυτό είναι το πιο σημαντικό για την Εθνική Ομάδα και το σοβαρότερο πρόβλημα στα δυο χρόνια που προηγήθηκαν».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τον Τύπο:

Σε ερώτηση για το αν είχε άλλες προτάσεις και αν θέλησε ποτέ να φύγει από την Εθνική: «Είχα κάποιες προτάσεις, όχι το τελευταίο διάστημα, αλλά κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών. Είπα όμως σε όλες όχι, επειδή αισθάνομαι όμορφα στην Ελλάδα και είμαι υπερήφανος που είμαι επικεφαλής προπονητής στην Εθνική. Μου αρέσει να δουλεύω με τους παίκτες, ελπίζω πως θα έχουμε και νέους παίκτες».

Σε ερώτηση για την έδρα της Εθνικής και την προτίμησή του, ο Γερμανός τεχνικός απάντησε: «Κατάγομαι από τη Γερμανία, έχω διατελέσει και προπονητής των Εθνικών ομάδων κι εκεί η Εθνική ομάδα παίζει παντού, σε διάφορες έδρες και πόλεις, όπως το Βερολίνο, η Βρέμη, το Αμβούργο. Είμαστε η Εθνική όλων των Ελλήνων και πρέπει να παίζουμε μπροστά σε όλους, είναι καλό για όλους. Το Καραϊσκάκη είναι το καλύτερο γήπεδο, όμως και για τους ποδοσφαιριστές και για όλους είναι καλύτερο να μπορούμε να παίζουμε σε άλλα γήπεδα, στη Βόρεια Ελλάδα, σε κάποιο νησί ή και αλλού».

Σε ερώτηση για τις κλήσεις παικτών που είναι βασικοί ή όχι στις ομάδες τους, καθώς και για όσους δεν έχουν κληθεί ως σήμερα: «Όπως προείπα, είναι σημαντικό για τους παίκτες να παίζουν στις ομάδες τους. Από την άλλη, πρέπει να έχουμε και παίκτες που παίζουν σε υψηλό διεθνές επίπεδο. Αν κάποιος δεν αγωνίζεται συχνά, αλλά βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο, μπορεί να κληθεί κάποιος που παίζει περισσότερο σε λιγότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο Βέλλιος όταν έπαιζε στον Ηρακλή τα πήγαινε περίφημα και ήταν σε καλή φόρμα. Μετά αποφάσισε να πάει στην Αγγλία και εκεί δεν τα κατάφερε, όπως την πρώτη φορά. Έχασε την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά του. Εξαρτάται από τους παίκτες, αλλά και τους μάνατζερ τους, για το που πηγαίνουν και αν αγωνίζονται εκεί που πάνε. Πρέπει να παίζουν, είναι σημαντικό. Οι μεγάλες ομάδες, δυστυχώς, δεν διαθέτουν Έλληνες επιθετικούς στη σύνθεσή τους. Θέλω να πω στον Βέλλιο, αλλά και στους παίκτες που δεν καλούνται σήμερα, να επιλέγουν ομάδες στις οποίες θα παίζουν κι αν συμβαίνει αυτό, θα επιλέγονται στην Εθνική».

Σε ερώτηση για το Nations League, για την ανάλυση που έχει κάνει για το νέο σύστημα προκριματικών κι αν αυτό ευνοεί ή όχι μια ομάδα σαν την Ελλάδα: «Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η διοργάνωση για όλες τις Εθνικές ομάδες, είμαι χαρούμενος, όπως όλοι οι προπονητές, που δεν θα παίζουμε πια φιλικά παιχνίδια. Είμαστε πλέον ανταγωνιστικοί, αλλά ακόμα έχουμε μια απόσταση από ομάδες σαν το Βέλγιο. Έχουμε ανέβει πάντως επίπεδο, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε τις ποιότητες μας και δεδομένου ότι στο EURO θα προκριθούν περισσότερες ομάδες σε σχέση με το Μουντιάλ, πιστεύω πως θα είμαστε τουλάχιστον δεύτεροι στον όμιλο μας».

Σε ερώτηση για το πλάνο ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου, των υποδομών του και της Εθνικής Ομάδας στρατηγικά:  «Χρειάζεται χρόνος, δεν είναι εύκολο σε έναν χρόνο να βγάλουμε πέντε νέους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους και πρέπει να τους δείξουμε κι άλλη. Έχω την εμπειρία για κάτι τέτοιο, αφού υπήρξα προπονητής υποδομών στη Γερμανία κι έχω ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε ερώτηση για τα λάθη που έγιναν στα προηγούμενα χρόνια και τι έχει υπόψη του ο κ. Σκίμπε προς την επίλυσή τους: «Θα πρέπει να βρεθούν παίκτες που θα καταλαβαίνουν τι σημαίνει να παίζεις για την πατρίδα σου, να αγαπάνε την ομάδα. Θα ρωτάμε τους ποδοσφαιριστές αν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν το πλάνο της ομάδας κι εκείνοι θα πρέπει να λένε “ναι”. Έπειτα, πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να πηγαίνουν σε ομάδες που θα παίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά εκείνοι που πάνε στο εξωτερικό δεν πρέπει να κοιτάνε τα λεφτά που θα παίρνουν, αλλά το αν θα παίζουν συχνά. Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα κι αυτό πρέπει να γίνει σαφές στους παίκτες».

Σε ερώτηση για το “κλικ” που έγινε στη διετία που προηγήθηκε και για το τί έκανε ο ίδιος για να το πετύχει: «Βοηθάει πάρα πολύ όταν βρίσκεσαι με την ομάδα για 10-12 μέρες συνεχόμενα, ειδικά στο εξωτερικό, όπως έγινε στην Αυστραλία. Μπόρεσα να τους εξηγήσω τις ιδέες μου και τους είπα τ θέλω να κάνω, αλλά κι εκείνοι μου είπαν τις σκέψεις, τις προσδοκίες και τις ιδέες τους, που με βοήθησαν. Στο παρελθόν η ομάδα ήταν πιο χωρισμένη, πλέον καταλάβαμε πως είμαστε ανταγωνιστικοί μόνο όταν είμαστε ενωμένοι».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα