Στάση εργασίας σε μετρό, τρόλεϊ, ηλεκτρικό και τραμ την Τρίτη

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη όσοι χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς λόγων κινητοποιήσεων οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται μετ’ εμποδίων.

Ειδικότερα, χωρίς τρόλεϊ θα μείνει  το λεκανοπέδιο, από τις 11.00 έως τις 15.00, λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις προσωπικού, επιστροφή των εσωτερικών μετατάξεων και αποσπάσεων, χρηματοδότηση του οργανισμού, αγορά ανταλλακτικών και ελαστικών, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μείωση του εισιτηρίου, φθηνές ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες.

Παράλληλα, λένε «όχι» στη συρρίκνωση και απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου, και ζητούν συνεργασία με όλους τους φορείς, Τροχαία και ΟΑΣΑ, για την καλύτερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ακινητοποιημένα θα είναι την Τρίτη από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 08.00 το πρωί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ, λόγω της νέας προειδοποιητικής στάσης εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

Τα σωματεία εργαζομένων στα τρία μέσα σταθερής τροχιάς με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν, όσον αφορά στη ΣΤΑΣΥ, να «σταματήσει η διαχείριση “του τίποτα”, να στελεχωθεί ο φορέας από τακτικό προσωπικό, να πάψουν οι τοποθετήσεις επίλεκτων και να οργανωθεί η κοινωνική πολιτική για τη μετακίνηση των αδύναμων και ευπαθών ομάδων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα