Στάση εργασίας στο Εθνικό Θέατρο και πορεία στο υπουργείο την Τρίτη

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, προβαίνουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, που πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας στα τμήματα των εργατών και οδηγών.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, «η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο προβαίνουμε σε κινητοποιήσεις, για να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία του Οργανισμού μας», καθώς «τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε πρωτόγνωρα γεγονότα εκ μέρους της Διοίκησης, που μας δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά πολύ βαριάς αμέλειας για την περιουσία του Θεάτρου, αλλά κυρίως ζητήματα ηθικής τάξεως, τα οποία δεν έχουμε ξανασυναντήσει στα τόσα χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου».
Η ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη «μεγάλη καταστροφή» που έγινε τον Δεκέμβριο 2016 όταν «αποσπάστηκε μεγάλη ποσότητα καλωδίων της πάγιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του θεάτρου “Σχολείον” και σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος είναι της τάξης των 70.000 ευρώ». Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι «για την αφαίρεση τους, χρειάστηκε να εργαστούν οι κλέφτες για πολλές μέρες» και πως οι «παρεμβάσεις μας για να κληθεί αμέσως η αστυνομία, τόσο στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή όσο και στον Πρόεδρο του Δ.Σ., δεν εισακούστηκαν. Αντιθέτως, δεν έχει πάρει αποτυπώματα η αστυνομία, δεν έχει κληθεί ο Εισαγγελέας, δεν έχει γίνει τίποτα για να καταγγελθεί η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που πρακτικά απέτυχε στο έργο της και ήταν υπεύθυνη για τη φύλαξη του χώρου επί 24ώρου βάσεως», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, αναφέρουν ένα άλλο συμβάν, «που συγκεντρώνει όλη την προσοχή της διοίκησης. Εργαζόμενος του χώρου στον οποίο έγινε η κλοπή, καταγγέλλει ότι του ασκήθηκε λεκτική βία, εκ μέρους εργατών, η οποία και κινεί τον τιμωρητικό μηχανισμό εκ μέρους της Διοίκησης, χωρίς ακρόαση των εμπλεκομένων μερών, χωρίς αποδείξεις. Η δε καταγγελία στη συνέχεια αναιρείται εγγράφως από τον καταγγέλλοντα, “ως μη γενόμενη”. Μέσα σε αυτό το μη παραγωγικό κλίμα πέφτει, ως κεραυνός εν αιθρία, η απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, να μην ανανεώσει τη σύμβαση τριών συναδέλφων, τιμωρώντας τους γι’ αυτήν τη φανταστική διένεξη, και ταυτόχρονα αφήνοντας να αιωρείται μία σύνδεση του γεγονότος της διένεξης με την κλοπή».

«Στις παρεμβάσεις μας για άμεση διαλεύκανση των δύο υποθέσεων, για να σταματήσει το ανήθικο κυνηγητό μαγισσών και να λάμψει η αλήθεια, τόσο ο Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου όσο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ανένδοτοι», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα