Στα δικαστήρια μετά την εξαπάτηση και τον διασυρμό: Η δημόσια απολογία και συγγνώμη της Πέμυ Ζούνη

Πριν από μερικούς μήνες η Πέμυ Ζούνη θα ανακοίνωνε δημόσια με μεγάλη της χαρά τη συνεργασία της με τον διάσημο σκηνοθέτη Ανγκ Λη. Μάλιστα τότε είχε κυκλοφορήσει μία φωτογραφία των δυο τους, που καιρό αργότερα θα αποκαλυπτόταν ότι ήταν προϊόν photoshop.

Και δεν ήταν το μόνο fake αυτής της συνεργασίας, αφού σήμερα η δημοφιλής ηθοποιός κλήθηκε να απολογηθεί δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη από τους συνεργάτες της που τους έβαλε σε μία περιπέτεια, που δεν είχε καμία δόση αλήθειας, αφού και η ίδια έπεσε θύμα εξαπάτησης. Μην αφήνοντας όμως την υπόθεση που αποτέλεσε επαγγελματικό πλήγμα στην καθόλα τίμια καλλιτεχνική της πορεία, προκαλώντας της έναν απίστευτο διασυρμό, η Πέμυ Ζούνη με μία ανακοίνωσή της μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, αφού αποκάλυψε ότι έχει κινηθεί νομικά θέλησε να δώσεις τις περαιτέρω εξηγήσεις:

«Όταν έκανα τις ανακοινώσεις για τη συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη  Ανγκ Λη, όταν μιλούσα ανοιχτά σε συνεντεύξεις για τα συμβόλαια με το εξωτερικό, πίστευα βαθιά και ακλόνητα ότι όλα ήταν αλήθεια. Ανέλπιστο δώρο, αλλά και απόλυτη αλήθεια.

Συναίνεσα στη δημοσιοποίηση επεξεργασμένων φωτογραφιών, πιστεύοντας, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι είχαν αποσταλεί από τον σκηνοθέτη, η πραγματική άφιξη του οποίου, λίγες μόνο μέρες αργότερα, θα έκανε το λάθος μικρό κι ασήμαντο.

Ακόμα και μέχρι πριν από πολύ λίγες μέρες, ακόμα και μετά την απουσία του κ. Ανγκ Λη από τις πρόβες και την πρεμιέρα, πίστευα ότι οι εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις που λάμβανα ήταν δυσάρεστες, αλλά αληθινές.

Μόλις πριν από ελάχιστες μέρες άρχισε να αποκαλύπτεται η μεγάλη εξαπάτηση. Ήδη φυσικά η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Τεράστια η πλάνη, τεράστια η ευθύνη μου, τεράστια κι η συγγνώμη μου:

Στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ που φιλοξένησε την παραγωγή της παράστασης και δεν είχε λόγους να με αμφισβητήσει.

Στους συντελεστές της παράστασης,  που με εμπιστεύτηκαν.

Σε όλους αυτούς απέναντι στους οποίους αποδείχθηκα ανακόλουθη.

Δουλεύω στο θέατρο 35 χρόνια. Σοβαρά και έντιμα.

Δεν επικαλούμαι τον πρότερο έντιμο βίο μου.

Επικαλούμαι την κοινή λογική –που εγώ έχασα πρόσκαιρα, κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που θα δημοσιοποιηθούν από εμένα εν καιρώ- ότι δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να αυτοκαταστραφώ, χρησιμοποιώντας εν γνώσει μου έναν τόσο σημαντικό σκηνοθέτη, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Είμαι βέβαιη,  ότι όταν όλη η αλήθεια ξετυλιχθεί, θα χρεωθώ ένα μεγάλο πλήγμα στην ευθυκρισία μου. Αλλά –το πιο σημαντικό- θα διαψευσθεί κάθε υπόνοια δόλου και οποιαδήποτε ενεργή συμμετοχή μου σε αυτή την υπόθεση».

Το Ίδρυμα  Μιχάλης Κακογιάννης αρνείται κάθε ανάμειξη, σημειώνοντας ότι έχει ήδη προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να παρασχεθούν οι οφειλόμενες απαντήσεις και επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω ενέργειά του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα